Familia ta / Sarcina »

Trucuri ca să treci peste stările de greaţă din timpul sarcinii

08 April, 09:10 | 2 comentarii

Greţurile matinale sunt un simptom clasic pentru sarcină, ce-şi poate face simţită prezenţa şi după două săptămâni de la concepţie.


În ciuda denumirii, greţurile pot apărea la orice oră din zi sau din noapte. Există câteva explicaţii ale acestor manifestări:

- Creşterea bruscă a nivelului de estrogen face ca stomacul să se golească mai încet
- Sarcina amplifică sensibilitatea la mirosuri, deşi mecanismul nu este clar înţeles de medici. Fiecare femeie reacţionează diferit, dar senzaţia de greaţă poate fi declanşată de mâncăruri, de produse cosmetice sau de fumul de ţigară.
- Dacă durează mult, sunt foarte supărătoare şi nu cedează la niciun remediu, cere părerea medicului, pentru că pot fi semn de sarcină toxică, în care organismul depune eforturi mari să nu respingă fătul.

Pentru a ţine greţurile sub control, fiecare femeie trebuie să ţină cont de ce anume îi provoacă disconfort şi să încerce să evite acel stimul. De asemenea, fiecare trebuie să descopere ce aliment îi face bine dimineaţa, consumat pe stomacul gol. Există câteva metode generale care poţi preveni neplăcutele simptome:

1. Mănâncă puţin şi des şi ţine mereu la tine ceva de ronţăit
2. Nu mânca mult seara, înainte de culcare
3. Încearcă dimineaţa, pe stomacul gol, o limonadă, un suc de portocale sau un ceai de mentă cu lămâie
4. Ţine la tine o batistă în care ai turnat câteva picături de ulei aromat, precum cel de mentă, de lămâie sau de portocale.

5. Întreabă-ţi medicul dacă poţi să iei vitamine din grupul B. Mai ales B6 şi B9 (acid folic) par să prevină greţurile
6. Odihneşte-te suficient
7. Aeristeşte bine încăperea în care te afli sau ieşi la aer curat ori de câte ori poţi
8. Evită băuturile alcoolice şi cofeina

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Te-ai Nascut Bogat ? | 08 April 2015, 11:28
TE-AI NASCUT BOGAT ?

Lipsurile nu apar decât atunci când nu eşti conştient de abundenţa din jur. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]
2 Postat de: Maria | 08 April 2015, 13:10
Nu vei izbuti să depăşeşti obstacolele şi să ieşi din impas decât atunci când vei înţelege că potenţialul tău este nelimitat şi când vei fi capabil să-ţi dai seama că şansele şi ocaziile favorabile se află la îndemâna ta, ba mai mult: că ai dreptul la ele. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câştige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteţi mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »