Actualitate »

Treburile casnice pot reduce riscul de cancer mamar

Autor: Alina Corneanu | 20 November, 18:35 | 2 comentarii

Femeile care se ocupă frecvent de treburile casnice sunt mai puţin predispuse cancerului mamar, susţin oamenii de ştiinţă.


Ei au descoperit că femeile care se ocupă de treburile casnice, printre care şi grădinăritul, au un risc cu 13% mai redus de a fi diagnosticate cu cancer de sân, faţă de persoanele sedentare.

Chiar şi femeile care se ocupă timp de două ore pe zi de treburile din gospodărie au riscul redus cu 8%.

Pentru a vedea impactul acestor activităţi asupra riscului de cancer mamar, cercetătorii au analizat dieta, dar şi treburile zilnice în cazul a 8.000 de femei care sufereau de acest tip de cancer.

,,Acest studiu a arătat cât de important este pentru sănătatea noastră să rămânem activi. Nu este nevoie să facem la fel de multă mişcare precum un sportiv, însă şi simplele activităţi, precum plimbatul câinelui, sunt de ajutor pentru diminuarea acestui risc. Micile schimbări în rutina zilnică pot face diferenţa”, a precizat Tim Key, profesor de Epidemiologie la Universitatea ,, Oxford” din Marea Britanie.

Cercetătorii sunt de părere că doar 150 de minute de mişcare în fiecare săptămână ne pot ajuta să ne menţinem în formă şi să ne protejăm împotriva cancerului mamar.

Rezultatele studiului au fost publicate în Jurnalul Medical Internaţional al Cancerului. 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Mari | 21 November 2014, 10:18
Locuri de munca noi si pentru toti! Va oferim pe loc contract legal! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi! Au fost acordate si primele plati! Avem dovada disponibila pentru toti! Oferim si cerem seriozitate maxima! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cautam operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi, cu un castig de 300 dolari lunar. Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Vintila Elena | 21 November 2014, 15:31
Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »