Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Tratează eczemele cu tinctură de brusture

Autor: Dorina Novac | 11 May, 08:00 | 0 comentarii

Urticaria este o afecțiune dermatologică ce se manifestă prin explozia unor umflături mici, însoţite de mâncărimi puternice. Senzaţia puternică de mâncărime şi de arsură poate fi ameliorată cu ajutorul leacurilor din natură.


Leziunile de culoarea roșie pot să apară în orice parte a corpului, ca urmarea a unei reacţii alergice la un anumit aliment, în urma administrării unor medicamente sau a unei infecţii virale. 
 
Cel mai adesea, afecțiunea apare din cauza histaminei, substanța care poate fi introdusă în organism prin anumite alimente, dar care poate fi secretată și de corp și produce o erupție cutanată. Această erupție este însoțită de inflamație și prurit
 
Infuzie de barba-împăratului
 
Toarnă 200 ml de apă clocotită peste 1 linguriță de plantă uscată și lasă la infuzat 10 minute. Strecoară infuzia și bea 2-3 căni pe zi. Având un puternic efect antialergic, dovedit şi de studiile recente, remediile din barba-împăratului sunt indicate pentru a ameliora simptomele bolii, în special în cazul erupţiilor nocturne.
 
Tinctură de brusture
 
Pune într-un vas care se închide ermetic 20 de linguri de pulbere de rădăcină de brusture, apoi adaugă 2 căni de alcool de 40 de grade. Închide vasul şi lasă la macerat timp de 14 zile, după care strecori amestecul. Ia câte 10 picături de tinctură de 3 ori pe zi timp de 3 săptămâni. 
 
Decoct de rachitan
 
Toarnă peste 2 linguri de plantă mărunțită apa și fierbe 15 minute. După răcire, umezeşte un pansament steril în decoct şi aplică pe locul afectat de două-trei ori pe zi.
 
Decoct de sânziene albe
 
Fierbe în apă, 20 de minute, 7 linguri de plantă uscată și mărunțită. Acoperă apoi și lasă la infuzat 10 minute. Filtrează și aplică compresele pe zonele cu roșeață. 
 
Află AICI ce ceaiuri sunt bune pentru ten
 
Decoct din iarba-mare
 
Fierbe, 5 minute, 3 linguri de rădăcină de iarba-mare într-o cană cu apă. Acoperă apoi și lasă la infuzat 10 minute. După răcire, strecoară și bea câte 4 linguri pe zi. 
 
Bine de știut!
 
Cataplasmele realizate cu făină de fasole ajută la calmarea mâncărimii produsă de urticarie. 
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »