Remedii naturiste / Problemele tale »

Tratamente naturiste pentru astm

Autor: Cristina Popescu | 07 September, 18:00 | 2 comentarii

Deși în prezent nu există un tratament pentru această boală cronică inflamatorie ce afectează căile respiratorii, remediile din plante pot ameliora simptomele acestei afecțiuni.


Remediile naturale se pot folosi în completarea tratamentele medicamentoase, însă doar la recomandarea medicului. Iată câteva tratamente naturiste pentru astm!

Tratamente naturiste pentru astm - boabe de muștar

Bolnavii de astm pot respira mai bine în urma mâncărurilor iuți, cum sunt muștarul sau usturoiul. Acestea au putere mucokinetică, adică de mișcare a mucusului, dar au și puterea de a dilua secrețiile groase și de a deschide astfel căile respiratorii, lăsându-i pe aceștia să respire mai ușor.

Tratamente naturiste pentru astm - salvia curăţă căile respiratorii

Salvia este un remediu excelent în reducerea secreţiilor în exces de pe căile respiratorii, având totodată şi un efect antiinfecţios. Fitoterapeuţii ne recomandă să folosim pulberea de salvie pe care o punem sub limbă, de patru ori pe zi.

Deoarece salvia conţine ulei volatil, se recomandă măcinarea chiar în momentul în care o folosim. În caz contrar, pulberea este lipsită de proprietăţile curative. Având şi efect detoxifiant, se recomandă folosirea ei la începutul primăverii.

Tratamente naturiste pentru astm - șovârful are efect dezinfectant

O altă plantă care îi poate ajuta pe bolnavii de astm să treacă mai uşor peste crize este sovârful. Acesta are efect puternic dezinfectant şi antispastic, aerisind căile respiratorii.

Se administrează sub formă de infuzie, care se prepară din două linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml de apă fiartă. Amestecul se acoperă zece minute, după care se strecoară. Se pot bea până la trei ceaiuri pe zi.

Tratamente naturiste pentru astm - ceaiuri pentru crize

Reducerea crizelor de astm se poate realiza şi cu ajutorul unui ceai obţinut din amestecarea mai multor plante. Astfel, se combină 10 g de salvie cu 40 g de muşeţel, 40 g de trei-fraţi-pătaţi şi 10 g de levănţică.

Dintr-o lingură de amestec şi o cană de apă se prepară o infuzie concentrată.În cazul copiilor bolnavi de astm bronşic, se recomandă o cană de ceai pe zi. În schimb, adulţilor le este recomandat să bea două căni de ceai pe parcursul unei zile.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Ralu | 08 September 2015, 09:23
Foarte mulţi dintre oameni îşi blochează singuri accesul la această sursă infinită de putere prin gândurile lor de sărăcie, de îndoială şi de teamă, care împiedică afluxul de prosperitate în viaţa lor. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Georgeta | 08 September 2015, 10:50
Faci bani acasă la tine! Cautam de urgenta colaboratori care vor sa se alature unui proiect cu cea mai rapida crestere. Oferim tot sprijinul necesar si maxima seriozitate. Va explicam tot sistemul de lucru, pas cu pas, in asa fel incat sa puteti incepe imediat sa lucrati si sa castigati bani. Va rugam sa cereti detalii numai la adresa noastra de email: [email protected]
Adauga un comentariu »