Sanatatea ta / Tratamente »

Tratamente eficiente pentru îndepărtarea negilor

Autor: Alina Corneanu | 06 July, 14:30 | 5 comentarii

Cunoscuți și sub denumirea de veruci, negii se numără printre problemele inestetice care se pot trata ușor cu ajutorul terapiilor moderne. Chiar dacă nu sunt dureroși, important este ca negii să fie îndepărtați, cu atât mai mult cu cât sunt contagioși. Iata cateva tratamente eficiente pentru îndepărtarea negilor.


Negii sau verucile vulgare sunt leziuni benigne (necanceroase) care apar de cele mai multe ori la nivelul mâinilor sau picioarelor. Ei apar ca urmare a infectării primului strat de piele (epiderma) cu o tulpină a virusului papiloma uman (HPV).

„Contrar credinței majorității, negii nu au <<rădăcini>>. Cu toate acestea, în zonele unde pielea este mai groasă, de exemplu la nivelul palmelor și tălpilor, tendința negilor este de a se înfige în cel de-al doilea strat al pielii (derm), ducând la apariția senzației de disconfort local”, afirmă Alina Marin, medic specialist dermato-venerologie la Spitalul Sanador, București.

Tratamente eficiente pentru îndepărtarea negilor - Soluțiile cu acid salicilic, una dintre terapii

O bună modalitate de a „ține sub control“ negii este să ai grijă de imunitate, mai ales că se știe că atunci când ea este slăbită, riscul apariției unei infecții este mai ridicat. La fel este și în cazul negilor. O primă variantă de tratament recomandată de medici este cea pe bază de acid salicilic, acid tricloracetic sau acid lactic (sub formă de soluții, geluri sau creme).

„Persoana trebuie să pună direct pe neg un plasture înmuiat în acid salicilic. Este bine ca înainte de aplicare să țineți locul afectat în apă călduță și să îndepărtați straturile superficiale ale negului cu un obiect ușor abraziv, cum este piatra ponce“, spune medicul Alina Marin.

Nu uita că pielea din jurul negului trebuie să fie protejată pe perioada aplicării acestor susbtanțe (cu ajutorul unui unguent mai gras), mai ales că ea se poate irita. Prin repetarea procedurii, pielea infectată va fi distrusă și se va exfolia.


Mai poți citi:

 - Remedii naturale pentru negi

 - Gălbenelele vă scapă de negi


Tratamente eficiente pentru îndepărtarea negilor - Se pot înlătura și prin înghețare

O altă opțiune de tratament des recomandată persoanelor care vor să înlăture negii este crioterapia cu azot lichid. Mai exact, procedura constă în înghețarea cu ajutorul azotului a locului afectat.

„Sub acţiunea acestui tratament se formează o bulă (beșică) care se va îndepărta ulteriorul cu tot cu neg. De regulă, această terapie este indicată când negii sunt de mici dimensiuni. Dacă verucile sunt în număr mai mare este nevoie de aplicări repetate“, adaugă medicul dermatovenerolog.

În cazul negilor care apar la nivelul genunchilor sau a coatelor este posibil ca în zona afectată să rămână o cicatrice (ușoară decolorare).  

Tratamente eficiente pentru îndepărtarea negilor - În cazul negilor mai mari este indicat laserul

Una dintre terapiile moderne indicate pentru îndepărtarea negilor este cea cu laser. Cel mai adesea, medicul recomandă procedura (se realizează sub anestezie locală) atunci când negii continuă să reapară în urma altor terapii, cauzează disconfort la mers sau sunt localizați în zone mai sensibile, cum este cea a unghiilor.

Cu ajutorul laserului (fascicol de lumină monocromatică intensă), medicul distruge țesutul afectat. „După procedura cu laser este necesar să se îngrijească leziunea și să se aplice pansamente până la cicatrizarea ei“, afirmă medicul Alina Marin.  

SFATUL CLICK! SĂNĂTATE: Nu apela la crioterapie dacă negul este localizat la nivelul tălpii. Poți resimți apoi o ușoară durere în timpul mersului.

Bine de știu: Negii se mai pot îndepărta cu și ajutorul procedurii de electrocauterizare.

Dr. Alina Marin, medic specialist dermato-venerologie, Spitalul Sanador, București

Important de reținut este că negii se transmit prin contact direct și că pot apărea de mai multe ori, în special la copii și la tineri. Uneori poate fi vorba de luni sau de ani, de aceea dacă negii se află într-o zonă delicată (regiunea unghiei sau a feței), dacă au tendința de a-și mări dimensiunea sau se înmulțesc, este nevoie de consult dermatologic pentru a stabili o soluție adecvată.

Nu există în prezent un tratament care să țintească direct virusul care duce la apariția verucilor. Tipul terapiei depinde de localizare, mărime, numărul negilor, dar și de vârstă, respectiv starea de sănătate a pacientului.
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Nikol | 16 September 2014, 05:10
Locuri de munca alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri! Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email:[email protected]
2 Postat de: Rodica | 06 July 2015, 17:04
Colaborare cu castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Selectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare part-time sau full-time. Castigurile, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), vin din prima luna, iar activitatea este extrem de simpla. Garantam seriozitate maxima si cerem acelasi lucru. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
3 Postat de: Aurel | 06 July 2015, 19:22
Nou si special! 100-285 de euro lunar! Castigati bani din prima luna! Selectam urgent oameni seriosi si foarte interesati sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time, la alegere, intr-o activitate foarte usoara, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna. Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
4 Postat de: Georgi | 07 July 2015, 13:35
Colaborare chiar acum, bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
5 Postat de: Amalia | 08 July 2015, 13:11
Când luptaţi pentru ceva ce consideraţi important, simţiţi adesea o revărsare fără limite de energie care vă permite să munciţi zi şi noapte, cu foarte puţină odihnă. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]
Adauga un comentariu »