Remedii naturiste / Terapii complementare »

Tratamente benefice pentru probleme de fertilitate

Autor: Alina Corneanu | 11 July, 14:55 | 2 comentarii

În ultima perioadă tot mai multe cupluri experimentează imposibilitatea obţinerii unei sarcini. Afla din acet articol care unt acele tratamente benefice pentru probleme de fertilitate, dar şi la îmbunătațirea stării generale a organismului.


Conform statisticelor, aproximativ 15-18% din populaţia aflată la vârsta fertilă din România se confruntă cu această problemă, ceea ce înseamnă că unul din şase cupluri întâmpină dificultăţi în a avea un copil. Tratamentul balnear bazat pe băi şi irigaţii cu apă sărată hiperconcentrată, electroterapie şi nămol sapropelic peloidogen prelucrat şi sterilizat are efecte benefice datorită compoziţiei de estrogen şi progesteron.

,,În cazul infertilităţii de origine hormonală, cura  balneară combinată cu tratamentul hormonal de stimulare (pentru inseminare sau fertilizare în vitro) are efecte superioare terapiei hormonale izolate. Cura balneară are în acest caz un rol de reglator endocrin. La toate acestea se adăugă şi consilierea cuplului, care este extrem de importantă, pentru că ea vizează unele lucruri practice de care partenerii trebuie să ţină seamă, cum ar fi dieta profertilitate, alimente interzise, recomandări privind detoxifierea şi regenerarea celulară”, explică George Vasilescu, medic primar ginecolog specialist infertilitate, medicina reglării fiziologice şi medicină antiaging în cadrul Clinicii Ginestetica.

Tratamentul balnear în infertilitatea feminină începe cu un examen ginecologic amănunţit, care cuprinde printre altele şi investigarea ultrasonografică transvaginală. După caz, pot fi recomandate irigaţii locale cu apă sărată, nămoloterapie locală internă şi externă, masaj terapeutic sau unde scurte.

Toate acestea reprezintă o etapă importantă în pregătirea uterului şi endometrului pentru viitoarea sarcină, mărindu-se astfel şansele de procreere şi implantare a embrionilor. La acestea se adăugă climatoterapia relaxantă, cunoscându-se faptul că una din componentele principale ale infertilităţii este reprezentată de mediul stresant în care partenerii îşi duc de obicei viaţa şi îşi desfăşoară activitatea.

Tratamente benefice pentru probleme de fertilitate - cura balneară, indicată şi în emdometrioză

Pe lângă tratamentul infertilităţii, cura balneară are efecte pozitive şi în alte afecţiuni: hipoplazia endometrială, endometrioza şi adenomioza, boala inflamatorie pelvină, obstrucţia tubară, statusurile postoperatorii, dismenorea de diferite origini, precum şi sindromul intermenstrual.

Când vine vorba de contraindicaţii, tratamentul balnear nu este recomandat în cazul unui chist ovarian mai mare de 3 cm şi care nu răspunde la tratament medical, fie a nui nodul (sau noduli) fibromatos mai mare de 2 cm în diametru, mai ales dacă acesta se asociază cu anumite complicaţii.

De asemenea, tratamentul nu este indicat să fie efectuat la mai puţin de opt săptămâni de la o intervenţie chirurgicală şi nici în cazul unor procese maligne care nu au depăşit termenul de cinci ani de la diagnostic decât cu avizul medicului oncolog.


 
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Corina | 29 September 2014, 04:54
Buna fetelor. Experienta mea e una care din pacate reflecta stilul de viata romanesc. Lucrat de dimineata pana seara, cafea de 2-3 ori pe zi, stresul de zi cu zi din Bucuresti, problemele cu banii si asa mai departe. Mi-am stricat corpul, sistemul imunitar la pamant, energie nici atat. Eu si sotul meu am hotarat sa facem totusi o schimbare, intrucat deja posibilitatea de a avea copii parea destul de indepartata. Am ajuns prin recomandare la clinica Gynera, unde am trecut printr-un proces de consiliere psihologica, schimbare a dietei si a programului de somn si am inceput un tratament de inducere a ovulatiei cu hormoni. Sunt foarte multumita acum, dar privind in urma, imi dau seama ca am facut greseli foarte mari in ceea ce priveste corpul si sanatatea mea. Va sfatuiesc sa luati in considerare efectele distructive ale unei vieti traite pe fuga!
2 Postat de: Mircea | 21 August 2015, 00:03
"mai mare ,mai bine" potrivit noilor studii kinsey, marimea medie a penisului este de 6.78 inch ( 17,2 cm) si grosimea medie a penisului este de 4,84 inch ( 12,3 cm).de cate ori auzim in jur intrebarea: conteaza marimea penisului?barbatii spun una femeile alta bineinteles ca da, conteaza! atunci cand baietii sunt obsedati cu masuratori comparatii, iar fetele se grabesc sa intrebe doar „cat de mare o are? cred ca conteaza eu unul am testat exercitiile de pe site ul mareste-penisul. info si am avut rezultate rapid .orice am spune sau am face marimea conteaza chiar daca unele femei nu recunosc public acest aspect.;'/.;;.;
Adauga un comentariu »