Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Tot ce trebuie să știi despre vergeturi

Autor: Simona Stănoi | 08 November, 12:10 | 0 comentarii

Deși nu dor, vergeturile devin deranjante din cauza aspectului lor inestetic. La început, se prezintă sub forma unor dungi roșii, momentul ideal pentru a fi estompate. Cu timpul, își schimbă textura, își pierd din pigment și au aspectul unor cicatrici.


Motivul pentru care apar

În general, vergeturile sunt asociate cu schimbările bruște de greutate, în care acumulezi sau dai rapid jos kilogramele, acestea apărând, cel mai frecvent, în perioada sarcinii. Nu toți dermatologii sunt însă de aceeași părere, unii dintre ei considerând că una dintre principalele cauze ar putea fi calitatea pielii, care din anumite motive, de exemplu genetice, își pierde din colagen și din elastină.

Cum poți preveni apariția lor

Este o adevărată provocare să previi apariția vergeturilor, însă medicii susțin că există câteva căi prin care poți încerca să faci acest lucru. Stai departe de medicamentele care conțin corticosteroizi (folosiți în tratarea alergiilor de piele, astm și artrită), evită schimbările bruște de greutate și asigură-te că pielea ta este mereu hidratată. Consumă alimente care conțin acizi grași, proteine și vitamine.

Cum le camuflezi

Untul de cacao este cunoscut pentru proprietățile sale benefice asupra pielii. Folosește-l zilnic pentru masajul pielii, dimineața și seara, cel puțin două luni. Pentru uzul zilnic sunt recomandate și uleiul de măsline și cel de cocos, deoarece hidratează foarte bine, ajutând la refacerea rapidă a pielii.

Metode de tratament

Din păcate, odată ce vergeturile au apărut pe piele, ele nu mai dispar niciodată în totalitate. Totuși, există produse și tratamente care le pot face să fie mai puțin vizibile.  Produsele pe bază de retinoid pot stimula producerea colagenului, alungând atât urmele vergeturilor, cât și cele ale ridurilor. Cremele care conțin vitamina C, utilizate de obicei pentru tratarea hiperpigmentării și vindecarea cicatricilor, pot face de asemenea minuni. Ca tratamente realizate la salon, cele cu lumină intensă pulsată, radiofrecvență, terapia microneedling pot fi de folos, în special dacă sunt realizate încă din fazele incipiente.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »