Familia ta / Sarcina »

Tot ce trebuie să știi despre fertilizarea in vitro! Cât costă și ce șanse ai să rămâi însărcinată

Autor: A.C. | 06 September, 15:35 | 0 comentarii

Când visul de a deveni părinți pare atât de greu de realizat, unele tehnici de reproducere asistată pot readuce speranța în sufletele celor doi parteneri de viață. Tehnica cu șanse de reușită mai mare de 50%, este fertilizarea in vitro.

Fertilizarea in vitro este procedura care tratează infertilitatea unui cuplu, atunci când toate celelalte tratamente clasice de infertilitate sau alte metode de reproducere asistată n-au avut șanse de reușită.

Fertilizarea in vitro este o procedură ce se întinde pe o perioadă mai lungă de timp, cuprinde mai multe etape și, în esență, înseamnă crearea unui embrion uman în afara corpului.  Cât costă de fapt procedura și care sunt șansele să deveniți părinți dacă optați pentru această procedură ne explică mai jos specialiștii.

“Nu există doar o problemă clară a infertilității. Un cuplu infertil este cel care a încercat să obțină o sarcină pe cale naturală cel puțîn un an la o femeie până în 35 de ani, după 35 de ani în niciun caz nu mai așteptăm un an și după 6 luni ne adresăm medicului specialist. Fertilizarea în vitro se recomandă după ce am epuizat orice alt mijloc.

Șansele de reușită variază în funcție de cuplu și de materialul pacientului. Media este undeva la 30% și cu cât sunt cuplurile mai tinere vorbim chiar de 50%. Prețul variază între 10.000 de lei și 15.000 de lei la care se adaugă și medicamentele. Este scump, dar de câțiva ani avem programul național de fertilizare în care statul decontează o parte din procedura, 6.000 de lei” a explicat medicul ginecolog Chadi Muheidli la Antena 1.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »