Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Top 5 tonice cardiace naturale

Autor: Dorina Novac | 20 May, 10:05 | 1 comentariu

Stresul, anxietatea şi stilul de viaţă haotic pot înrăutăți starea de sănătate a inimii. Infuziile, siropurile, tincturile din plante tonice pot veni în ajutorul suferinzilor cardiaci.


Bolile cardiovasculare sunt din ce în ce mai frecvente. Principalele cauze sunt alimentația necorespunzătoare și stresul. Simptomele cu care se pot confrunta cardiacii sunt ameţelile, palpitaţiile, sufocările şi respiraţia greoaie. 
 
Printre cele mai frecvente boli cardiovasculare se numără  hipertensiunea, cardiomiopatia ischemică, tulburările de ritm şi deficienţele valvelor. 
 
Infuzie de păducel
 
Spală 2 lingurițe de fructe de păducel, pune-le într-un vas și toarnă peste ele apa clocotită. Lasă la infuzat 30 de minute. Bea 2 căni de ceai pe zi. Păducelul este recomandat persoanelor cu labilitate psihică şi cu anxietate, pentru că are efect sedativ. 
 
Tinctură de talpa- gâştei 
 
Pune 20 g plantă uscată de talpa-gâștei într-un vas cu 100 ml alcool de 70 de grade. Lasă la macerat timp de 8 zile. Bea câte 20-40 picături de 2-3 ori pe zi, înaintea meselor principale. Fitoterapeuţii recomandă infuziile şi tincturile din această plantă pentru reglarea presiunii sângelui, în hipertensiune şi în problemele digestive. 
 
Infuzie de unguraș

Toarnă apa clocotită peste 1 linguriță de plantă uscată și lasă la infuzat 10 minute. Bea 2-3 căni pe zi, înaintea meselor principale.
 
Planta poate fi de ajutor în cazul ameţelilor sau al înţepăturilor în zona inimii. Datorită conţinutului ridicat de potasiu şi colină (un aminoalcool), extractele din unguraș au efecte benefice în cazul aritmiei cardiace.
 
Infuzie de măceșe
 
Toarnă apa clocotită peste 2 linguri de măceșe și lasă la infuzat până se răcește. Bea 2-3 ceaiuri pe zi, înainte de mese. Pentru un gust mai bun, poți îndulci cu miere. Măceșele au o concentrație mai mare de vitamina C decât lămâile, portocalele și afinele. Din cauza acidității, sunt contraindicate persoanelor care suferă de ulcer și gastrită.
 
Infuzie de gălbenele
 
Pune la fiert apa, iar când dă în clocot, adaugă 1 lingură de flori uscate de gălbenele. Ia de pe foc și acoperă 10 minute. Bea ceaiul călduț, de 3 ori pe zi, eventual, îndulcit cu miere. 
 
Află AICI care sunt primele semne ale bolilor de inimă
 
Bine de știut!
 
Ceaiul din flori de hibiscus ajută la reglarea bătăilor inimii şi este un leac potrivit pentru hipertensivi. Prepară infuzia din 4 linguriţe de plantă uscată  şi 500 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat 15 minute şi apoi strecoară. Consumă un ceai pe zi, timp de o lună. Este un bun tratament şi pentru cei care suferă de insomnii, sau se plâng de oboseală.
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Florin | 28 May 2018, 17:03
Bani stand la calculator
Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator , seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica oferta,,trimiteti prin email mesajul APLIC la urmatoarea adresa de email ale departamentului de informatii: [email protected]

Adauga un comentariu »