Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Cele mai bune plante diuretice

Autor: Daniela Căpăţână | 03 June, 10:30 | 7 comentarii

Ajutoare de nădejde atunci când te confrunţi cu afecţiuni renale, ceaiurile din plante asociate cu tratamentele clasice fac minuni pentru sănătatea ta.


Bolile căilor urinare sunt de patru ori mai frecvente la femei decât la bărbaţi, pentru că ele au uretra mai scurtă cu aproximativ 15 centimetri, iar bacteriile, virusurile şi fungii ajung mai uşor la vezica urinară. Mai mult, sarcinile şi naşterile slăbesc ţesuturile din zona inferioară a căilor urinare şi predispun la apariţia litiazei renale sau veziculare, a nefritei sau a cistitei.

Dacă ai o infecţie urinară, încearcă o cură cu ceai de maximum patru săptămâni urmată de o pauză de o lună (ceaiurile din amestec de plante au o eficienţă mai mare). Află care sunt cele mai bune cinci plante cu efect diuretic!

1. Cozile de cireşe

Cunoscute pentru acţiunea lor diuretică antiinflamatoare, cozile de cireşe se află pe primul loc printre remediile infecţiilor urinare precum cistita, litiaza renală, uremia (creşterea cantităţii de acid uric din sânge când rinichiul bolnav nu îl elimină în totalitate). Conţinutul lor de uleiuri volatile, săruri de potasiu, flavonoide şi tanin ajută la ameliorarea simptomelor acestor afecţiuni şi la tratarea lor cu succes.

2. Mătasea de porumb

Este recunoscută pentru efectele ei diuretice şi uşor antiseptice. Acestea se datorează vitaminelor B6, C, E, K, pe care mătasea de porumb le conţine, dar şi a sărurilor de calciu şi de potasiu, care o fac leacul potrivit al litiazei renale. Pentru stimularea diurezei şi eliminarea pietrelor de la rinichi sunt recomandate două-trei căni de infuzie pregătită dintr-o linguriţă de plantă şi o cană cu apă.

3. Frunzele de merişor

Arbutina este principala substanţă a frunzelor de merişor care le face bune remedii antiseptice şi diuretice. Infuzia din aceste frunze tratează cistita, iar decoctul te scapă de pietrele la rinichi. Pentru prepararea decoctului ai nevoie de o linguriţă de plante şi o cană cu apă. Îşi va face efectul dacă bei două căni pe zi. Atenţie, este contraindicat femeilor însărcinate!

4. Florile de coada şoricelului

Infecţiile şi inflamaţiile aparatului urinar le poţi trata foarte uşor cu ceai de coada şoricelului datorită uleiului volatil şi a azulenelor pe care le conţine această plantă. Acestea îi dau eficienţa şi fac din ceaiul în care este adăugat un puternic dezinfectant şi un bun calmant. Dacă pui două linguri de plantă la o jumătate de litru de apă vei obţine întreaga cantitate de care ai nevoie pe parcursul unei zile de cură (timp de trei-cinci luni) cu flori de coada şoricelului.

5. Ghimpele

Pare greu de crezut, dar această plantă poate trata cistita, mai ales dacă se află în combinaţie cu alte plante diuretice. Este eficient dacă faci un decoct pentru care foloseşti o linguriţă de plantă la 250 ml de apă şi îl bei cu o jumătate de oră înainte de masă, cât este călduţ. Cura cu decoct de ghimpe trebuie s-o ţii între trei şi cinci luni, timp în care bei două căni de decoct pe zi.

Găseşti în farmacii

Ceai combinat din frunze de albăstrele, frunze de merişor şi de mesteacăn, coada calului, rădăcină de osul iepurelui, seminţe de măceşe, rădăcină de pir, mătase de porumb. Din acest ceai bei câte două-trei căni pe zi.

Ceai la plicuri din codiţe de cireşe, muguri de plop, fructe de măceş, frunze de rozmarin, busuioc, frunze de mesteacăn, flori de soc şi frunze de urzică.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Nela | 03 June 2015, 14:13
Cea mai serioasa oferta de lucru! Aceasta oferta s-a transformat deja intr-un fenomen, datorita seriozitatii noastre! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Stefan | 03 June 2015, 21:19
Un altfel de serviciu. Un mod comod si fara stres.
Daca ai curaj, te vei convinge singur si imi vei multumi..
Se lucreaza de acasa aprox 3 ore pe zi. Nu mai ai sef…Tu
esti “seful”,lucrezi cat si cand vrei
Cerinte:
- cunostinte minime PC ;
- necesar calculator;
- conexiune internet;
- rabdare;
- seriozitate.
Nu este necesara experienta.Vei fi indrumat pas cu pas.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire, apoi cei care doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Pornirea instruirii se face prin trimiterea textului "INFO" la adresa de email:
[email protected]
3 Postat de: Andrada Calin | 04 June 2015, 08:25
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
4 Postat de: Mirkagamn | 23 July 2018, 12:07
Peels help to eliminate from the greater part old changes of the skin layer. Procedures effective at any age, recommended for skin layer of any species. After non-traumatic exposure disappear small wrinkles, skin area turns out smooth, smooth. Adaptation – three days. an Average peeling beautifully copes wrinkles (expression, old, affects little scars, removes age spots.
Rehabilitation – seven days. Profound peeling doing in the beauty clinics. This is most effective procedure, however requires long term rehabilitation – about thirty days.
chemical peel procedure
5 Postat de: Kulseew | 31 July 2018, 18:20
Lump armpit brings inconvenience, pain when moving. to Postpone visit in the hospital should not. Bulge under the muscle cavity may turn out to be cancer illness. But more often it is consequence regular use deodorants, non-compliance conditions personal hygiene, strong sweating. Redness triggers a close blouse, infected razor, the infection.
i have a lump under my armpit
Pain under the arm, inflammation, lump getting hot? This is the abscess that will will have to be opened, after that take antibiotics. In the first stage cost ointments, antibacterial drugs. When the ailment switched to second stage, shown surgical procedure.
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »