Actualitate »

Testările gratuite pentru cancerul de piele continuă

Autor: Rebeca Sotir | 04 August, 17:40 | 0 comentarii

După ce 200 de persoane au beneficiat de informații despre melanomul malign și de testare dermatologică gratuită a alunițelor, sâmbătă 2 august, persoanele interesate sunt invitate să afle de la echipa medicală ce este cancerul de piele pe 9 şi 16 august, între orele 17:00-21:00 la Via Sport (pe bulevardul Kiseleff).


De asemenea, bucureștenii și nu numai pot afla câte tipuri de cancer de piele există, care sunt efectele benefice ale soarelui asupra organismului, dar si care sunt cele nocive.

Acțiunea face parte din campania de conștientizare „Un viitor fără pată”, inițiată de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer și Societatea Română de Cancer (SRC), și are ca obiectiv principal să transmită cât de importantă este prevenţia în cazul unor boli grave, cum este melanomul malign.

Identificarea precoce este esențială pentru diagnosticarea și tratarea cu succes a zonelor cu risc cancerigen. Dacă este descoperit precoce  și tratat corect, melanomul malign poate fi vindecat în 98% din cazuri.

„Incidența melanomului crește într-un ritm accelerat în segmentul de populație tânără, ca să luptăm cu acest fapt este foarte important să ne axăm pe prevenție. Dermatoscopia permite vizualizarea structurilor din profunzimea pielii și depistarea din  timp a  cancerului de piele.  Metoda de investigație nu este dureroasă, prin urmare, le transmitem participanților la Via Sport sa vină cu încredere și fără temeri la cortul „Un viitor fără pată”, a afirmat dr. Adriana Melnic, director executiv al SRC. 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »