Viata sexuala / Sex&dragoste »

Te prefaci în timpul actului de amor? Îți poate distruge relația

Autor: A.C. | 05 January, 09:55 | 0 comentarii

Un sfert dintre bărbați au crezut că partenerele lor au fost satisfăcute sexual mult mai des decât au făcut-o cu adevărat. Din păcate, falsificarea unui orgasm poate avea repercusiuni grave pe termen lung.  


Este evident pentru femei faptul că orgasmul poate fi mimat însă mulți bărbati par a fi ignoranți cu privire la acest lucru. Într-un studiu efectuat cu 1,683 de cupluri heterosexuale, publicat în Jurnalul de Medicină Sexuală, cercetătorii de la Universitatea Brigham Young din SUA au descoperit că 43% dintre bărbați au interpretat greșit cât de des partenerele lor au ajuns la orgasm.

Bărbații au ajuns la orgasm în mod constant, mai exact în 87% din cazuri. Pentru femei Însă rata a fost doar de 49% iar 25% dintre bărbați au crezut că soțiile lor au ajuns în acest punct mult mai des. 

O mulțime de femei se luptă să ajungă la orgasm, spune Kate Moyle, terapeut în relații sexuale și cuplu.

”Tot accentul este în jurul actului sexual și mai puțin în jurul stimulării clitorisului. În acest moment începem să avem o educație mai bună".

Un alt studiu din 2014, a descoperit patru motive pentru falsificarea unui orgasm: pentru a duce actul sexual la final, pentru a spori propria excitare, pentru a evita "teama și insecuritatea" legată de faptul că nu pot atinge un orgasm și cel mai frecvent, pentru a evita rănirea sentimentelor partenerului. 
  
"Dacă începeți să mimați orgasme, puteți simți nevoia să o continuați așa și asta și pune un zid în ceea ce privește comunicarea despre ceea ce se este plăcut și ce nu. Femeia poate gândi: "Nu-i pot spune că nu am avut orgasm și că trebuie să facă ceva diferit" iar el  crede că ea se simte bine și nu are nevoie să facă altceva " explică terapeutul. 

Comunicarea deschisă de la început este ideală, spune specialista dar ce se întamplă dacă aveți nevoie să abordați subiectul mai târziu în relație?

"Cel mai bun moment pentru a vorbi despre sex este atunci când nu faceți sex. Abordați conversația pozitiv, mai degrabă decât critic. Discutați în felul următor: "Aș dori să incercăm să facem ceva diferit" și nu: "Când facem sex, nu fă asta". Această abordare va fi benefică pentru ambii parteneri“.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »