Actualitate »

Te-a înţepat un ţânţar? Află când este periculos!

Autor: Rebeca Sotir | 23 July, 14:45 | 0 comentarii

Oricine a fost înţepat, cel puțin în această vară, măcar o dată de un ţânţar. De obicei înţepăturile de ţânţar sunt inofensive, provocându-ţi doar umflături şi mâncărimi. Sunt cazuri însă când muşcătura de ţânţar te poate trimite, însă, direct la spital.


Alergiile la muşcături de ţânţar

Deși cazurile nu sunt des întâlnite, există persoane care pot suferi alergii atunci când sunt înțepați de insecte. Poţi sa-ţi dai seama dacă prezinţi o alergie la înțepăturile de ţânţari dacă ai câteva simptome. Printre acestea se numără înroşirea accentuată a pielii, dar și inflamarea puternică a locului. Aceaste două neplăceri pot dura de la câteva zile chiar și o săptămână.

Înţepăturile la nivelul ochilor

Aveţi foarte mare grijă la înţepăturile ţânţarilor la nivelul ochilor. Dacă reuşesc să vă înţepe în acea zonă, este cel mai probabil ca mâncărimile care apar să ducă la apariția unei infecții. Şi în acest caz trebuie să te prezinţi la medic pentru a primi îngrijirile necesare.

Pentru a te feri de aceste pricole trebuie să eviţi pe cât posibil plimbările în aer liber în special pe timpul nopții prin parcuri, dar și să foloseşti preventiv loţiuni împotriva insectelor (le poți procura din farmacii).

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »