Psiho / Tulburari de personalitate »

Tacticile folosite de oameni să nu înșele! Medicii explică ce e în mintea noastră când o facem

Autor: A.C. | 06 September, 11:30 | 0 comentarii

Cercetătorii de la Universitatea din New Brunswick au întrebat 362 de adulți heterosexuali cum s-au opus tentației de a înșela în timp ce se aflau într-o relație. Răspunsurile sunt surprinzătoare.


1. Îmbunătățirea relației

75% dintre participanții studiului, care aveau vârsta cuprinsă între 19 și 63 de ani, au selectat "îmbunătățirea relațiilor" drept tactica lor primară.

Acest lucru include lucruri cum ar fi să-și ducă partenerul la o întâlnire, să facă un efort și să se comporte mai frumos în jurul lor sau să facă mai mult sex cu ei.

2. Evitarea intenționată

Cel de-al doilea cel mai popular a fost "evitarea intenționată", care presupunea menținerea distanței de tentație.

Pe lângă evitarea fizică a ispitei, oamenii au evitat și conversațiile cu acea persoană.

3. “Derogarea ispitei"

A treia și ultima tactică utilizată de oameni a fost "o derogare de la ispită", care implică sentimente de vinovăție și gândirea negativă cu privire la ispită. 

Participanții au raportat mai puțin flirtul atunci când au aplicat strategia finală de "derogare de la tentație".

Psihologul Alex Fradera, care nu a fost implicat în cercetare, a spus că rezultatele arată că  o dată ce pentru un individ s-au strecurat mici dorințe de înșelat, puțini sunt cei care rezistă.

Dacă ai trecut printr-o decepţie pe plan amoros, cu siguranţă ai avut în minte anumite idei la care te-ai gândit constant. Poate te-ai întrebat de ce ai fost înşelată, ce nu a funcţionat sau unde ai greşit. Oricare ar fi răspunsurile, e bine să îţi dai seama din vreme că unele gânduri nu sunt decât mituri despre care toată lumea vorbeşte, dar în care nu ar trebui să crezi. Află care sunt acestea AICI.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »