Actualitate »

Superalimentul care te ferește de bolile cardiovasculare

Autor: Cristina Popescu | 28 December, 15:10 | 2 comentarii

Algele au capacitatea de a reduce riscurile cardiovasculare, au constatat cercetătorii danezi într-un studiu publicat în revista ştiinţifică americană Phycologia.


,,Asocierea algelor marine cu alimentele procesate face hrana mai bună pentru sănătate. În cele mai multe cazuri, se obţin alimente mai gustoase şi acest lucru poate reduce şi riscul de boli cardiovasculare", a declarat dr Ole Mouritsen, co-autor al studiului.

Pentru a demonstra beneficiile acestor ,,super-alimente", oamenii de ştiinţă danezi au studiat 35 de soiuri diferite de alge introduse în aluatul de pâine oferită unui grup de oameni supraponderali. Ei au constatat că aportul de fibre era mai important şi că participantii consumau astfel cu 16,4% mai putina energie într-o perioadă de 24 de ore.

Pe lângă faptul că algele au puţine calorii şi sunt bogate în iod, antioxidanţi, fibre, acizi grasi polinesaturaţi şi Omega 3, studiul arată că au un conţinut de săruri de potasiu, care nu creşte tensiunea arterială.

În ceea ce priveşte gustul, ele conţin umami, faimosul al cincilea gust, care se gaseşte mai ales în sushi. Acest gust este recunoscut pentru faptul că dă saţietate şi ajută la reglarea aportului alimentar. Aceasta permite să se evite adăugarea de zahăr, sare sau grăsimi la produsele alimentare.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Iliescu Magda | 28 December 2015, 15:54

Selectam colaboratori din toata tara intr-un proiect unic la nivel mondial ! Lucrati in timpul liber de acasa. Nu este necesara experienta ! Aveti nevoie de cunostinte minime de operare PC si acces la internet. Persoanele interesate pot solicita mai multe detalii la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Georgeta | 29 December 2015, 10:14
Eşti o persoană energică, perseverentă, răbdătoare care nu se sperie de obstacolele întâlnite pe drumul spre realizarea profesională?
Eşti student, angajat sau pensionar şi doreşti să-ţi suplimentezi veniturile?
Eşti serios şi dedicat muncii pe care o faci şi, foarte important, iubeşti cărţile?
Eşti omul nostru.
Vino alături de noi într-o mare afacere naţională şi mondială.
Poţi desfăşura această activitate la tine acasă. Ai nevoie doar de un calculator, cunoştinţe minime PC, internet, vârsta minimă 18 ani.
E foarte simplu. Dacă eu am putut, poţi şi tu.
Dacă eşti interesat cere detalii la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »