Sanatatea ta / Ce te doare »

Suferi de varice? Uite cum să te protejezi vara asta!

Autor: Ramona Liță | 31 July, 12:00 | 0 comentarii

Acele vene proeminete care devin vizibile la suprafața pielii cunoscute sub denumirea de varice, sunt de multe ori efectul unei insuficiențe venoase. Află cum să te îngrijești vara asta dacă suferi de acestă afecțiune.


Aspectul fizic  a căpătat o conotație tot mai importantă în rândul oamenilor, iar aspectul inestetic oferit de varice poate să îți creeze pe lângă disconfort și o scădere a lipsei de sine.

Acestea pot apărea în urma unor simptome precum umflarea constantă a picioarelor, dureri constante fără a face un efort exagerat, mâncărimi la nivelul pielii picioarelor sau senzația tot mai desă de picioare grele.

Cine se confruntă cu varice?

Din păcate această afecțiune poate afecta pe oricine dar mai ales persoanele care au o moștenire genetică în acest sens, dacă petreci foarte mult timp în picioare sau pe scaun la birou, ai un stil de viață sedimentar sau ai probleme cu surplusul d ekilograme.

Pentru ca activitatea ta sanguină să fie corespunzătoare trebuie să acorzi o atenție deosebită nevoilor corpului tău. În cazul în care te confrunți și cu problema hipertensiunii arteriale sau ai un job ce implică ridicatul de greutăți, trebuie să îți ajuți corpul prin acordarea timpului necesar efectuării unei genuflexiuni corespunzătoare astfel încât greutatea să fie preluată de ambele membrele și să acorzi timp de relaxare și odihnă pe plan orizontal pentru ac activitatea sanguină să nu aibă de suferit.

Află cum poți scăpa de varice fără operație AICI

Mergem la plajă cu varice?

Vrei să te bucuri de un concediu drăgut la malul mării și nu știi dacă este în regulă pentru varicele tale? În acest caz trebuie să fii conștient că expunerea la soare trebuie să fie limitată și nu trebuie sub nici o formă să uiți de protecția solară.

În momentul în care te confrunți cu temperaturi ridicate te expui la anumite schimbări bruște ce au loc în organismul tău, mai ales că acesta se luptă să păstreze o anumită temperatură astfel încât să funcționeze într-o stare optimă.

Procesul natural de răcire al organismului constă în dilatarea venelor mai ales din stratul superficial al pielii, iar acest fapt va duce la evidențierea varicelor prezente deja. În cazul în care stai foarte mult la soare este posibil să te  confrunți cu dureri la nivelul picioarelor, să se deshidrateze pielea mult mai repede și în felu acesta să își piardă din elasticitatea ei.

 Din aceste motive, vara este anotimpul în care venele afectate de o insuficiență venoasă.

Cum să te protejezi?

Alege să te bucuri de soare, de mare, de plajă cu măsură și evită să stai afară la orele în acre soarele arde cel mai tare. Mai ales între 10-14 evită să stai la soare și alege un spațiu răcoros care să îți permită să îți ții picioarele mai sus decât poziția trupului, pentru caa cestea să se relaxezez și circulația sanvină să se îmbunătățească.

Nu uita de protecția solară niciodată. Aplic-o cu cel puțin 30 d eminute înainte de a ieși din casă, reaplic-o ori de câte ori ieși din apă și protejează-ți picioarele cu un pareao sau o pereche de pantaloni de in lungi.

Poți chiar să apelezi la o loțiune autobronzantă pentru a mai masca un pic aspectul lor inestetic, astfel te vei putea bucura de o imagine mai drăguță a corpuli tău și te vei feri de efectele nocive a expunerii excesive a soarelui.

Hidratează-te corespunzător, apa este foarte importantă pentru buna circulație sangvină, iar alimentele cu un conținut mare de apă ar fi de preferat să nu le eviți și aici ne referim la pepene, castraveți, roșii.

Odihna de altfel este foarte importantă, dacă ești în vacanță profită de acest moment și bucură-te de siesta din mijlocul zilei, pielea ta va radia apoi de frumusețe și vei avea mai multă energie pe parcursul zilei.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »