Remedii naturiste / Problemele tale »

Sucul de dude combate aftele

Autor: Daniela Purcaru | 16 May, 10:00 | 0 comentarii

Dureroasele afte de pe maginile limbii, de pe gingii și obraji se aseamănă unor bășici mici care se transformă în scurt timp în ulcerații gălbui. Folosește leacurile indicate mai jos pentru a le grăbi vindecarea, iar dacă nu trec într-o săptămână, adresează-te medicului!


Frunze și fructe de dud

Sucul din fructe de dud și infuzia de frunze de dud au acțiune astringentă, de aceea sunt recomandate în caz de stomatite sau afte. Pentru sucul de dude, fructele se trec prin blender cu apă cât să le acopere. Pentru ceaiul de dud ai nevoie de 2 lingurițe de frunze la o cană de apă fierbinte. După infuzare, strecurare și răcorire, clătești gura cu ceaiul. Tot sub formă de gargară se folosește și sucul. Trebuie să repeți procedura de 2-3 ori pe zi până la dispariția aftelor.

Miere și propolis

Nu doar mierea, ci și propolisul (un amestec de răşini şi ceară produsă de albine) au efect antibacterian, antifungic  şi cicatrizant. Amestecă puțină miere cu 1-3 g de granule de propolis. Mestecă-le câteva minute pentru a avea vreme să acționeze contra aftelor. Și tinctura de propolis fără alcool sau propolis glicolic este indicată. Diluează 30 de picături cu puțină apă și cu miere, apoi clătește gura cu acest amestec ori îmbibă cu ea o bucățică de pâine și mestec-o bine.

Frunze de afin

Un alt tratament naturist al aftelor constă în clătirea gurii cu decoct de frunze de afin. Pentru decoct ai nevoie de 50 g de plantă și 2 căni de apă. Fierbe-le împreună 10 minute. Răcește decoctul și clătește. Pentru un efect sporit, amestecă frunze de afin cu boboci de măceș și flori de nalbă, în părți egale. Folosești 3 linguri de amestec la 250 ml de apă fierbinte pentru a face o infuzie. După un sfert de oră, strecoară, răcește și fă gargară cu ceaiul obținut. Repetă de 2-3 ori pe zi.

Citește și: Tratează aftele cu ceai de mușețel

Salvie, frunze de alun și de mur

Cu frunze de salvie, frunze de mur și frunze de alun, amestecate în părți egale, poți face un decoct care calmează neplăcerile provocate de apariția aftelor. Ia 3 linguri din amestec și fierbe-le în 4 căni de apă, 15 minute. De câteva ori pe zi, folosește decoctul pentru a clăti gura câte 10-15 minute.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »