Stil de viata&dieta / Fitness »

Știi la ce pericol te expui când porți colanți?

Autor: Ramona Liță | 14 March, 10:00 | 0 comentarii

Nelipsiți din garderoba femeilor, colanții pe cât sunt de practici atunci când mergi la sală, pe atât de nocivi pot fi pentru sănătatea ta.


Atunci când mergi al alergat sau la sală cu sigurață că nu îți lipsește din echipament un tricou, adidașii, bustiera și bineînțeles celebrii colanți.
 
Fie că vorbim despre cei clasici sau de pantalonii de yoga, ambele variante ascund anumite pericole pentru sănătaea ta de care este bine să ții cont.
 
Chiar dacă pantalonii de yoga îți plac pentru confortul și libertatea de mișcare oferită, îți pot aduce o serie de probleme la nivelul pielii deoarece nu lasă pielea să respire corespunzător.
 
Și asta din cauza materialului intetic din care sunt confecționați. Nu am văzut până acum oricât de mult am căutat o pereche de colanți care să fie făcuți din bumbac sau un alt material care să lase pielea să respire coespunzător, astfel încât purtați în repetate rânduri să nu reprezinte un pericol pentru pielea ta.
 

Favorizează apariția foliculitei

Afecțiune de care ai auzit cu siguranță, foliculita, însă la nivelul tenului, poate afecta și pielea de pe alte părți ale corpului. Initial, foliculita se prezintă ca o zona hiperemica (roșiatică), ce adesea poate fi dureroasă (sau sensibilă la palpare), centrată de un fir de par sau localizată lângă un folicul.
Neîngrijă pielea corespunzător, această foliculită se va transforma într-o pustulă ce va colecta puroi. 
 
Această problemă se datorează adesea pantalonilor mulați și confecționați în cea mai mare parte din material sintetic. Astfel, colanții favorizează apariția foliculitei dacă sunt purtați cu regularitate și nu se spală imediat după ora de sport în care ai transpirat.
 
Disconfortul creat de foliculită va activa senzația de mâncărie și astfel se poate extinde problema și către alte zone ale corpului prin simpla scărpinare.
Pielea având porii deschiși atunci când faci sport, materialul sintetic care nu va absorbi transpirația va contribui la menținerea acesteia la suprafața pielii.
 
Află cât de benefică este yoga AICI
 

Îți pot da dureri abdominale

Probabil că acum pe moment nu faci legătura dintre purtarea unor colanți și apariția gazelor sau durerile abdominale, însă atunci cînd porți o pereche de colanți care sunt foarte mulați, presiunea se va resimți și asupra taliei, și astfel te vei confrunta cu eventuale arsuri stomacale cât și cu dureri la nivelul abdomenului.
Cu cât hainele purtate sunt mai lejere cu atât mai bine își va desfășura activitatea corpului tău.
 
Hainele strâmte îngreunează pe alocuri circulația, chiar dacă inițial îți crează o iluzie optică bună asupra aspectului corporal.
 
Dacă ai obiceiul să mergi o săptămână la sală și să folosești aceiași pereche de pantaloni, și acest aspect va dăuna sănătății tale. Imediat ce ai terminat antrenamentul fie că ești la sală sau doar ai alergat în parc, scapă de colanți și mergi cât mai repede să faci un duș pentru a elimina transpirația și toxinele eliminate în timpul antrenamentului.
 
Pentru sănătatea ta încearcă să îți procuri echipament de cea mai bună calitate, evitând pe cât posibi materialele sintetice și foarte viu colorate. Unele materiale se pot decolara în timp ce întră în contact cu pielea transpirată, astfel că problemele la nivelul pielii nu vor întârzia să apară.
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »