Remedii naturiste / Terapii complementare »

Știi care sunt cele mai bune antibiotice naturale?

Autor: Ramona Liță | 28 November, 10:00 | 0 comentarii

Imunitatea ta poate avea de suferi mai ales atunci când ai parte de schimbări de temperatură, motiv pentru care spre finalul anului poți fi mai predispus la tot felul de viroze sau răceli.


În ultima perioadă din ce în ce mai multe persoane atunci când se confruntă cu o infecție se îndreaptă către puterea vindecătoare a plantelor ce au proprietăți antibacteriene și pot susține reparea organismului.

Astfel că, natura are remediul perfect pentru fiecare afecțiune în parte, totul constă în a cerceta și a afla cum funcționează fiecare.

Deși probabil nu știi, și tu folosești la prepararea diferitelor feluri de mâncare  anumite condimente cu rol de antibiotic.

Usturoiul, cel mai bun antibacterian

Nu te mai gândi la mirosul său după ce l-ai consumat, profită din plin de beneficiile sale antibacteriane, mai ales că specialiștii afirmă despre această plantă că poate lupta cu succes inclusiv împotriva bacteriei E. Coli.

O doză mai mare de usturoi consumată reprezintă o porție de sănătatea garantată.

Musețelul reduce inflamația

Chiar dacă pare absurd, această banală plantă îți poate fi de mare folos mai ales dacă te confrunți cu anumite inflamații ale pielii sau crampele stomacale datorate din cauza anumitor bacterii.

Cercetătorii afirmă că extractul de mușețel poate să distrugă cu brio celebra ciupercă Candida albicans cât și bacteria Enterococcus faecalis.

O cană de ceai de mușețel seara te poate ajuta să dormi mai bine, iar dacă te deranjează o infecție în gât poți alege să faci gargară cu ceai de mușețe și o linguriță de bicarbonat.

Află cât de sănătos este oregano AICI

Ghimbirul inhibă dezvoltarea bacteriilor

Nu mai este nici un secret despre cât de eficient este ghimbirul atunci cînd vine vorba despre sănătatea ta, te ajută să scapi de surplusul de țesut adipos, combate cu succes atât bacteriile cât și virusurile, fiind deseori mult mai eficient decât orice antibiotic de la farmacie.

Poți să îl adaugi la absolut orice preparat de la supe cremă până la smoothie-uri.

Oregano, antiseptic natural

Oregano se bucură de o cantitate foarte bună de antioxidanti ideali pentru sprijinirea sistemului imunitar, având principalul agent activ acidul rozmarinic, care de asemenea este un puternic antioxidant necesar imunității tale.
Antifungic, antibacterian  ce luptă cu succes inclusiv împotriva stafilococului auriu, microb extrem de rezistent la antibioticele sintetice. Un spray pe bază de uleiuri aromatice esențiale din plante, inclusiv oregano, poate alina semnificativ simptomele cauzate de infecții ale cailor respiratorii superioare.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »