Familia ta / Discutii intre mamici »

Știi că poți rămâne însărcinată chiar dacă ești gravidă?

Autor: Ramona Liță | 09 May, 12:30 | 0 comentarii

Te afli la prima sarcină, un moment extrem de emoționant și fericit pentru tine, însă știai că există posibilitatea ca deși fiind gravidă în urma contactului sexual din perioada sarcinii să mai apară o sarcină?


Grijile ce apar imediat după ce ai aflat că ești însărcinată sunt multiple. Bucuria se amestecă cu îngrijorarea legată de cum va decurge sarcina, dacă o vei putea duce la termen, dacă vei face față momentului nașterii, te gândești cum va arăta bebelușul și multe alte griji de genul.

Însă chiar și așa trebuie să știi că există posibilitatea în cazul în care după ce ai aflat că urmează să devii mamă și întreții relații sexuale să apară o a doua fertilizare. Chiar dacă această condiție de super-sarcină este întâlnită adesea în cazul mamiferelor, inclusiv la pisici se pare că au fost raportate anumite cazuri și la femei.

Super-sarcina cu gemeni dizigoți

În 2008 a fost publicat un studiu în Jurnalul European de Obstetrică & Ginecologie și Biologie Reproductivă care a dezvăluit că o astfel de situație  prezentă doar la mamifere i-a ajutat pe specialiștii ce s-au ocupat de acest studiu să descopere 10 astfel de cazuri și la femei.

Practic fenomenul de super-sarcină este definită ca fiind  posibilitatea de fertilizarea și implantare a unui al doilea ovocit într-un uter care deja conține un făt. Fiecare fetus având un sac amniotic separat. Se poate trage acestă concluzie mai ales in primul trimestru de sarcină când va începe să se vadă diferența dintre cei doi saci amniotici, diferență ce se va menține pe tot parcursul sarcinii.

Află care sunt riscurile avortului la prima sarcină AICI

Schimbările hormonale și fizice o metodă contraceptivă

În momentul în care o femeie rămâne însărcinată, eliberarea de ovule încetează, iar schimbările hormonale și fizice datorate sarcinii acționează împreună pentru a preveni o nouă fecundare.

În cazul în care ovarele continuă să elibereze ovule și în timpul sarcinii, iar spermatozoizii reușesc să treacă de colul uterin al femeii însărcinate se produce super-sarcina.

Cu cât  această sarcină apare mai târziu cu atât mai mare este  riscul unei nașteri premature destul de riscante, deoarece chiar dacă bebelușii au fost concepuți în perioade diferite, ei trebuie să se nască în același moment.

Chiar dacă acest caz este extrem de rar întâlnit trebuie totuși să ții cont și de acest aspect.

Cel mai recent caz a fost semnalat în 2009 în Arkansas, copii fiind concepuți la o distanță mai mare de două săptămâni, au fost născuți prin cezariană fără nici un fel de problemă.

 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »