Viata sexuala / Tulburari sexuale »

Știai că hormonii pot influența viața sexuală? Iată cum!

Autor: Alexandra Tudor | 13 October, 16:55 | 3 comentarii

Nu puțini sunt factorii care pot influența viața sexuală de cuplu. Printre aceștia se numără și tulburările hormonale, etape care poate afecta apetitul sexual atât al femeii, cât și al bărbatului. Află în râdurile de mai jos cum pot influența hormonii viața sexuală!


Articole similare:

Dorinţa sexuală se naşte în creier şi depinde de mult mai mulţi factori decât cei hormonali. Persoana care nu simte dorinţă sexuală poate să nu aibă probleme de erecţie sau de atingere a orgasmului.

Fluctuaţiile hormonale afectează viaţa sexuală, dar nu într-o atât de mare măsură pe cât suntem tentaţi să credem. Specialiştii chiar atrag atenţia asupra faptului că prea des dăm vina pe hormoni pentru a justifica alte lipsuri din viaţa noastră.

Stresul şi bolile tiroidei pot afecta erecţia

Testosteronul poate scădea şi din cauza stresului, sub acţiunea cortizolului, hormon de adaptare secretat de organism în aceste situaţii. Nivelul scăzut de testosteron se poate manifesta şi prin disfuncţii erectile. Şi afecţiunile tirodiene (hiper- sau hipotiroidia) pot duce la astfel de probleme.

Testosteronul creşte dorinţa sexuală

Studiile au arătat că testosteronul se face responsabil, într-o anumită măsură, de creşterea libidoului. Hormonul sexual masculin este cel care determină caracterele sexuale secundare, precum îngroşarea vocii şi pilozitatea.

Ca şi estrogenul, şi testosteronul este prezent la ambele sexe. Dacă organismul masculin secretă în medie şase mg de testosteron zilnic, cel feminin funcţionează cu doar 0.5 mg de hormon în fiecare zi.

Anumite tratamente, precum anticoncepţionalele, duc la scăderea nivelului de testosteron, ceea ce se manifestă şi prin scăderea libidoului. Iar suplimentarea testosteronului la femei poate intensifica dorinţa sexuală, după cum a arătat-o un studiu britanic, în care participantelor li s-au aplicat plasturi cu acest hormon.

Menopauza se poate asocia cu scăderea libidoului

De multe ori, femeile dau vina pe hormoni pentru lipsa dorinţei, odată cu instalarea menopauzei. De fapt, hormonii sexuali feminini sunt mai mult indirect vinovaţi de schimbarea de apetit sexual.

Mai degrabă femeia nu se mai gândeşte la sex din cauza întregului cortegiu de manifestări specifice declinului hormonal: bufeuri, transpiraţii, tulburări de dispoziţie mergând de la depresie până la iritabilitate.

În plus, absenţa hormonilor duce la o insuficientă lubrifiere vaginală, ceea ce creează un disconfort în timpul actului sexual. Acesta poate determina femeia să amâne avite această activitate, asociată cu o senzaţie neplăcută.

De aceea, este bine ca doamnele să discute cu medicii de familie nu numai despre tratamentele pentru prevenirea osteoporozei, de exemplu, ci şi despre metodele care pot menţine o viaţă de cuplu reuşită, la o vârstă încă tânără.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Marian | 14 October 2015, 07:09
Colaborare cu castiguri din prima luna! 100-285 de euro
lunar! Selectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare part-time sau full-time. Castigurile, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), vin din prima luna, iar activitatea este extrem de simpla. Garantam seriozitate maxima si cerem acelasi lucru. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
2 Postat de: Miha | 14 October 2015, 21:15
Vrei sa incepi o afacere care sa-ti aduca rapid castiguri? Acum este momentul sa actionezi si sa urmezi instructiunile unui sistem de afacere care deja i-a incantat pe toti cei care au inceput!! Pur si simplu castigi bani, repede si usor! Te astept sa-mi ceri mai multe detalii la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Mihai | 15 June 2016, 00:17
Crezi ca marimea penisului conteaza ? lungimea sau grosimea ? Bineinteles ca Da ,conteaza !! "Femeile prefera barbatii mai dotati" potrivit declaratiilor celor mai renumiti consilieri de cupluri , e de stiut faptul ca exista o multime de aparate creme ,pompe ,pastile magice pentru marirea penisului pe internet care nu functioneaza! pastilele pe langa faptul ca sunt extrem de costisitoare nu functioneaza ele reprezinta doar un supliment alimentar la alt pret desigur... eu unul am incercat cu succes exercitiile de pe site-ul mareste-penisul info si am avut rezultate considerabile inca din primele saptamani ,cat despre operatiile chirurgicale nu cred ca are rost sa povestim, riscul la care te supui este mult prea mare... nu cred ca merita sa ti-l asumi si pe deasupra pretul unei astfel de operatii este destul de piperat si nu prezinta nici o garantie, mai mult poate genera pierderea sensibilitati organului sau impotenta in cel mai bun caz.
Adauga un comentariu »