Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Starea de bine se câştigă şi-n timpul orelor de serviciu

Autor: Daniela Purcaru | 04 January, 12:10 | 1 comentariu

Chiar dacă ai un program de lucru încărcat la locul de muncă, îți poți menține sănătatea păstrând câteva reguli simple care alungă oboseala acumulată și te țin departe de bolile digestive.


Încearcă să nu iei prânzul la birou

Masa de prânz este o ocazie minunată să te îndepărtezi puțin de locul unde lucrezi, nu doar pentru a mânca în liniște, departe de tentația de a-ți continua lucrul în timpul mesei, ci și pentru a te recrea. Mestecă în tihnă și vei vedea că senzația de sațietate va veni mai curând, deci vei mânca mai puțin, fără a risca să te îngrași.

Dacă nu reușești să te desprinzi de locul unde lucrezi, măcar pune deoparte documentele, închide computerul, curăță puțin biroul, pentru că poate aduna multe bacterii. Unele studii au arătat că biroul poate fi mai murdar decât o toaletă. În timpul mesei, detașează-te de lucru și nu atinge tastatura sau mouseul.

Nu lăsa oboseala să ducă la sindrom de epuizare

În cazul multora, oboseala și stresul se manifestă prin iritabilitate, treceri de la o stare la alta, insomnie. Respectarea unui program de somn de 7-8 ore pe noapte este unul dintre secretele pentru a evita demotivarea, dificultăţile de concentrare, care se reunesc sub denumirea de sindrom de epuizare profesională.

Când observi aceste simptome, ia o pauză, un concediu scurt în care să te depărtezi de treburile care simți că te sufocă. De asemenea, la sfârșitul zilei, ocupă-ți timpul cu activități care te fac să te simți bine. Chiar dacă pare o soluție la prima mână, privitul la televizor nu te va ajuta prea mult. Alege dansul, alergatul, gimnastica sau orice fel de activitate care implică efort fizic.

Combate efectele orele îndelungate la birou

Dacă te ridici rar de la birou pentru a te mișca în timpul orelor de program, durerile de spate, de cap, usturimile ochilor, umflarea picioarelor pot deveni probleme de zi cu zi. De aceea, e important ca la fiecare două ore să faci o pauză, să te ridici pentru a face câțiva pași, dar nu pentru a ieși să fumezi.

Poziția în fața computerului contează și ea, deci nu sta prea aproape de monitor și îndepărtează-ți privirea de la monitor la fiecare 20-30 de minute, pentru a-ți odihni ochii.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Lupsa | 05 January 2017, 13:48
Oferta serioasa: bani la domiciliu. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:[email protected]

Adauga un comentariu »