Actualitate »

Sprijin financiar pentru copiii bolnavi de cancer

Autor: Maria Stoica | 24 March, 16:15 | 0 comentarii

Un om de afaceri german și-a „donat ziua de naștere” pentru renovarea secției de oncologie de la Spitalul de Copii Brașov. O zi în valoare de 18.000 euro, pe care o veți  vedea în curând, într-unul dintre saloanele secției de oncologie.

Banii au ajuns în contul Asociației Dăruiește Viața care derulează, la Brașov, un proiect în valoare de 350.000 de euro, de renovare și recompartimentare a secției în care sunt tratați copii bolnavi de cancer și alte boli grave. 
 
La începutul lunii martie, faianța albă, emblema spitalelor de altădată, a devenit amintire. În curând saloanele, sala de mese, cabinetele medicale  vor fi de poveste, iar igiena și prevenirea infecțiilor intraspitalicești vor fi deziderate ușor de realizat.
 
“În decembrie anul trecut am primit un telefon  prin care eram anunțată că acționarul german al unei companii din Brașov își va dona ziua de naștere proiectului destinat copiilor bolnavi de cancer, pe care-l derulăm la spitalul de copii din oraș. Prietenii acestuia, în loc să-i ofere un cadou la aniversare,  vor pune bani într-un cont, iar suma strânsă va fi donată  asociației, mi-a spus vocea de la telefon. Părea de necrezut, oricum ne așteptam la câteva sute de euro… am primit  18.000 de euro. Donatorul nostru a ales să rămână anonim, dar sperăm că vom avea privilegiul de a-l întâlni într-o zi”, a declarat Oana Gheorghiu, vicepreședintele Asociației Dăruiește Viața.

Pe lângă acest gest extraordinar, făcut de un cetățean german, companiile brașovene au donat aproape jumătate din suma necesară pentru renovarea secției de oncologie de la Spitalul de Copii Brașov.
 
Câteva companii din București s-au alăturat proiectului, dar pentru ca toate dotările necesare să fie ca-n povestea noastră, avem nevoie de încă 150.000 de euro.
 
Banii, pe care companiile vor decide să-i investească alături de noi, se vor transforma, în doar 4 luni, în șanse la viață pentru copiii bolnavi de cancer, a mai spus Carmen Uscatu, președintele asociației Dăruiește Viața. 
 
Până la 31 martie, companiile au posibilitatea de a redirecționa 20% (maximum 0,5% din cifra de afaceri) din impozitul pe profit aferent primului trimestru al anului 2016 către proiectul de la Brașov. 
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »