Remedii naturiste / Problemele tale »

Soluții din natură contra bolilor biliare

Autor: Claudia Georgevici | 25 May, 08:00 | 0 comentarii

În completarea regimului alimentar echilibrat, plantele se dovedesc utile în oblojirea neplăcerilor cauzate de afecțiunile biliare.


Coada-șoricelului calmează colicile biliare

Colecistita și angiocolita sunt câteva dintre afecțiunile care se manifestă prin dureri puternice, numite colici. În acest caz, sunt recomandate plantele cu acțiune antispastică sau calmantă. Se recomandă infuzia de coada-șoricelului, un antispastic biliar natural eficient. Se face o infuzie din 2 linguri de flori de coada-șoricelului la 500 ml de apă fierbinte și se bea în mai multe reprize (4-5). Se poate face și o infuzie de rostopască (o jumătate de linguriță de plantă la 1 cană cu apă), care se bea de-a lungul unei zile.

Anghinarea este de ajutor în dischinezie biliară

În dischinezia biliară, sunt indicate plantele cu efecte coleretice (stimuleză secreția bilei) și colagoge (favorizează evacuarea bilei în duoden), prezente la plante precum anghinarea. Se poate face o infuzie dintr-o lingură de frunze la ½ litru de apă. Se bea de-a lungul unei zile: o cană dimineața, pe stomacul gol, apoi se stă culcat pe partea dreaptă o jumătate de oră, iar a doua cană se bea înainte de mesele principale. Se poate face o cură de 20 de zile, cu o pauză de o lună, după care se reia. Acțiune coleretică are și salvia, motiv pentru care este indicată în dischinezia biliară. Se face o infuzie dintr-o linguriță de frunze la 100 ml de apă clocotită și se bea treptat, de-a lungul unei zile.
În dischinezia biliară, fitoterapeuții recomandă și infuziile de sunătoare, de țintaură, de unguraș, de crușin și de gălbenele.

Mentă și măceșe, contra calculilor biliari

În litiaza biliară, sunt recomandate remediile care reduc formarea calculilor. Se beau zilnic 2 căni cu infuzie de mentă obținută dintr-o ligură de frunze la 1 cană cu apă. Și măceșele sunt o soluție de tratament naturist dacă te confrunți cu calculi biliari. Se prepară o infuzie din 2 linguri de fructe la jumătate de litru de apă; se bea pe parcursul unei zile.   
Și rădăcina de brusture reduce calculii biliari. Poți prepara un decoct din 2 linguri de rădăcină mărunțită la 500 ml de apă clocotită. Se mai fierb 3 minute, după care se lasă deoparte un sfert de oră. Decoctul rezultat se bea fracționat în 4 reprize de-a lungul unei zile.

Sfat

Este indicat ca remediile pe bază de plante să fie folosite în stadiul subacut și cronic al bolilor biliare.

Sucul de ridiche neagră, leac în boli biliare

Colecistitele și angiocolitele însoțite de constipație, precum și litiaza biliară cronică pot fi tratate cu suc de ridiche neagră. Se consumă zilnic 100 ml de suc proaspăt de ridiche neagră într-o cură de 5 zile, după care se face o pauză de 2 zile, apoi se poate relua.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »