Sanatatea ta / Ce te doare »

Simptomele care pot prevesti cancerul de stomac

Autor: Simona Stănoi | 07 January, 10:55 | 0 comentarii

Deși nu prezintă simptome evidente care ar putea să-ți dea de gândit, există însă câteva indicii care te pot ajuta să identifici cancerul de stomac din timp, de aceea este bine să le acorzi atenție.


Scaun cu sânge

Deși sângele în scaun nu reprezintă neapărat un indiciu în cazul cancerului de stomac, deoarece poate fi asociat și cu alte afecțiuni medicale, acesta poate fi un simptom în stadiile timpurii sau mai avansate ale cancerului la stomac.

Dureri abdominale persistente

Adeseori, persoanele care se confruntă cu cancer de stomac se plâng de dureri abdominale din cauza creșterii celulelor canceroase în această zonă.

De asemenea, durerea abdominală poate fi cauzată și de alte afecțiuni precum pietrele la rinichi, indigestia sau diverticulita. Dacă persistă, este necesar să mergi la un consult de specialitate.

Pierderea poftei de mâncare

Există multe afecțiuni asociate cu pierderea bruscă a apetitului precum cancerul de stomac sau ulcerele, în ambele cazuri fiind recomandată vizita de urgență la medic.

Chiar și în cazul ulcerațiilor este bine să fii prevăzător, deoarece acestea reprezintă un factor de risc în cazul cancerului la stomac.

Probleme la înghițire

În cazul în care cancerul de stomac s-a extins până în esofag, te poți confrunta cu dificultate la înghițire, cunoscută în termeni medicali sub denumirea de disfagie.

Senzația întâlnită va fi aceea de blocare a alimentelor la nivelul gâtului, putând fi însoțită, totodată, de tuse sau de sufocare în timp ce mănânci sau bei.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »