Familia ta / Sarcina »

Simptome neobişnuite care îţi arată că eşti însărcinată

Autor: Raisa Cristea | 08 February, 14:05 | 2 comentarii

Cu toţii ştim semnele clasice care indică prezenţa unei sarcini: lipsa menstruaţiei, oboseala, greţurile matinale. Însă la multe femei prezenţa unei sarcini poate fi indicată prin semne neobişnuite. Iată despre ce este vorba!


1. Gust de metal în gură

Din cauza schimbărilor hormonale, creşterea de estrogen şi progesteron, unele femei pot să aibă un gust metalic în gură. Senzaţia apare  la începutul sarcinii, mai ales dimineaţa. Acest simptom este cunoscut sub denumirea de disgeuzie.

2. Miros dezvoltat

Unele femei însărcinate pot avea mirosul mai dezvoltat decât de obicei. Astfel, dacă ţi se întâmplă să devii mult mai sensibilă la mirosuri, poate fi unul dintre priemele semne ale unei sarcini.

3. Constipaţie

În primul trimestru de sarcină, din cauza schimbărilor hormonale care se petrec în corp, poate să apară şi constipaţia. De aceeea, este indicat să măreşti consumul de fibre alimentare, care se găsesc în special în legume şi fructe.

4. Sângerări gingivale

Schimbările hormonale pot duce şi la apariţia sângerării gingiilor. Acestea devin moi şi mult mai sensibile, de aceea sângerările devin mai frecvente. De asemenea, la unele dintre viitoarele mămici poate să apară şi o producţie de salivă crescută.

5. Arsuri gastrice

Un alt simptom care poate să anunţe o sarcină sunt arsurile gastrice, resimţite în capul pieptului. Aceste neplăceri apar pentru că muşchii  valvei care separă esofagul de stomac se relaxează în timpul sarcinii, permiţând acidului gastric să pătrundă în esofag.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Patricia | 09 February 2016, 23:56
Exceptional! Aici castigati din prima luna bani! 100-285 de euro lunar! Aceasta oferta este un adevarat chilipir! Cautam urgent oameni extrem de seriosi care vor sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time (la alegere) si sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) acum, din prima luna. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
2 Postat de: Negru Vasilica | 28 February 2016, 19:28
Lucreaza de acasa! Esti o persoana care vrea sa castige bani online? Nu ai loc de munca? Ai datorii si nu mai stii cum sa scapi de ele? Sau vrei doar niste bani in plus, pe care sa-i castigi in timpul tau liber? Aici este ceea ce cauti! Simplu, rapid, clar si eficient! Totul e pregatit pentru tine! Trebuie doar sa ne cauti la adresa de email:[email protected]
Adauga un comentariu »