Psiho / Depresie »

Simptome mai puțin cunoscute ale depresiei

Autor: Cristina Popescu | 09 September, 08:10 | 3 comentarii

Psihologii spun că depresia atacă subtil, pentru că, iniţial, te lasă pe tine să decizi cât de trist vrei să fii, cât de vinovat vrei să fii de eşec şi cât de tare îţi vine să te pedepseşti.


Depresia este, de fapt, o tulburare mintală care afectează tot corpul. Intensitatea diferă de la o persoană la alta şi se poate manifesta diferit la aceeaşi persoană de-a lungul timpului. Pentru că depresia poate fura săptămâni, luni şi chiar ani din viaţa unui om.

Pe lângă simptomele clasice - tristețe persistentă, un sentiment inexplicabil de goliciune sufletească sau pesimism - depresia se poate insinua în viața noastră fără ca uneori să conștientizăm semnalele pe care ni le transmite. Iată cum recunoști depresia!

Dureri de cap și probleme digestive

Stările intense de tristețe se pot manifesta prin dureri de cap sau sub forma a diverse afecțiuni digestive. De altfel, diferite dureri sau tulburări pot apărea ca urmare a depresiei și nicidecum din cauze fiziologice evidente.

Incapacitatea de a socializa

De cele mai multe ori, persoanele depresive se ascund într-o cochilie și evită contactele personale, devin retrași și își refuză, de obicei, micile bucurii ale vieții.

Supradoză de internet

Psihologii au observat o legătură puternică între persoanele depresive și folosirea excesivă a internetului, sub diferite forme și manifestări: interacțiuni virtuale, dependența de jocurile de calculator sau utilizarea excesivă a pornografiei.

Afectarea calității somnului

În general, persoanele depresive fie dorm prea mult, fie se confruntă cu insomnii puternice.

Plâns excesiv

De foarte multe ori, persoanele care suferă de depresie sunt extrem de sensibile și plâng deseori fără un motiv anume.

Deconectare completă

Se manifestă, de obicei, prin incapacitatea de a simți bucurie și de a reacționa față de diferitele aspecte ale vieții.

Grija față de aspectul fizic dispare

Persoanele depresive tind treptat să nu mai acorde o atenție deosebită aspectului lor fizic și îngrijirii corporale de bază.

Probleme ale glandei tiroide

Un fapt mai puțin cunoscut este că depresia și hipotiroidismul au aceleași simptome: o dispoziție proastă, stare excesivă de oboseală, creșterea în greutatea, diminuarea dorinței sexuale și probleme de concentrare.

Lipsa apetitului

Majoritatea persoanelor depresive își găsesc alinarea în mâncare sau, dimpotrivă, experimentează în mod constant lipsa poftei de mâncare.
Incapacitatea de a lua decizii simple și rapide

Cercetătorii au descoperit că oamenii iau decizii simple - de la a urca scările sau a lua liftul, a bea ceai sau cafea etc. - de cel puțin 65-70 de ori zilnic, fără a sta prea mult pe gânduri.

În schimb, o persoană depresivă nu poate lua o decizie hotărâtă și rapidă atunci când vine vorba de acțiuni simple și banale.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Nicu | 09 September 2015, 11:19
Cautam colaboratori care sa desfasoare o activitate de acasa (in regim part-time sau full-time) intr-un proiect ce vizeaza piata cartilor. Ai nevoie de un calculator cu conexiune la internet, cunostinte minime PC, perseverenta, rabdare si atentie la detalii. Nu este necesara experienta. Instruirea este gratuita, oferita prin mail. Pentru informatii suplimentare trimiteti textul INFO la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Mihai | 09 September 2015, 12:32
Lipsurile şi limitările nu pot exista decât atunci când le cultivăm în mintea noastră. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Rodica | 09 September 2015, 13:38
Liber la castiguri! Vrei cu adevarat sa castigi bani? Vrei mai multa siguranta pentru viitorul tau? Te asteptam in cel mai dinamic program de colaborare online la domiciliu, in timpul liber! Aici ai sansa unica si serioasa de a-ti completa rapid veniturile lunare! Trebuie doar sa ne contactezi cat mai repede posibil la adresa noastra de email: [email protected]
Adauga un comentariu »