Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Și cosmeticele au nevoie de o curățenie de primăvară!

Autor: Cristina Mitrea | 18 March, 11:53 | 0 comentarii

Când te apuci de curățenia de primăvară în casă și grădină, nu uita de dulăpiorul cu cosmetice. Pe cât de utile îți sunt produsele de îngrijire și înfrumusețare, pe atât de nocive devin dacă nu ești atentă la câteva detalii.


Articole similare:

În primul rând, verifică data de expirare. Timpul trece rapid, avem multe sarcini de îndeplinit de-a lungul zilei, așa că de multe ori ne iese din minte să verificăm care produse se mai află în termenul de garanție și care nu. Așa că, măcar o dată pe an, e bine să ne uităm printre ele și să aruncăm ce a expirat. Nu de alta, dar am putea să dezvoltăm afecțiuni ale pielii de care să nu scăpăm prea ușor.

Apoi, dacă folosești creioane de ochi, curăță ascuțitoarea. Tindem ca, atunci când ascuțim creioanele, să lăsăm resturile în ascuțitoare, mai ales dacă depozitul pentru resturi e suficient de spațios. Se recomandă ca, după ce aruncăm tot din ea, să curățăm bine lama cu un disc demachiant îmbibat în spirt. Nu doar că următoarele creioane se vor ascuți mai bine, dar vom și dezinfecta ustensila de praf și bacterii. Procedează la fel și cu cleștișorul de întors gene, care se murdărește frecvent de rimel.

Pensulele sunt nelipsite dintre accesoriile pentru machiaj, însă ele sunt spații perfecte pentru înmulțirea bacteriilor. Așa că, dacă te apuci de curățenie, nu uita să îți dezinfectezi pensulele, pentru a scoate din ele uleiul, bacteriile și alte particule. E bine să-ți faci un obicei din a le curăța dacă nu săptămânal, cum recomandă dermatologii, măcar de două ori pe lună, pentru a micșora riscul de eczeme și alte probleme ale pielii. Procedura e simplă: înmoaie pensula în apă călduță, apoi spal-o ușor cu o soluție de curățat pensule sau pur și simplu cu săpunul tău de mâini, apoi stoarce-o bine. Tamponează excesul de apă cu un prosop curat, după care adu perii în forma lor inițială. Lasă pensula să se usuce complet pe marginea unei mese, cu perii în afară.

Dacă îți place să folosești gene false, nu aștepta primăvara pentru a le curăța: ocupă-te de igienizarea lor la scurt timp după ce le-ai purtat, pentru a nu da ocazia bacteriilor să se adune pe ele.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »