Viata sexuala / Sex&dragoste »

Semnele că nu ai lângă tine partenerul potrivit

Autor: Ramona Liță | 08 December, 15:55 | 0 comentarii

Nimeni nu este perfect, iar într-o relație ambii parteneri trebuie să lase de la ei pentru a ajunge la un consens. Însă dacă observi tot mai des semnele enumerate mai jos, atunci e posibil ca relația voastră să nu fie pe drumul bun!


În ziua de astăzi este un pic mai greu să întâlnești un om care să te înțeleagă doar din priviri, iar poveștile de iubire ce par a se materializa prin celebrul act al căsătoriei par a schimba brusc traiectul drumului.  Și asta din cauza faptului că o căsătorie este doar confirmarea legală a aparteneței unui față de celălalt.

Însă are cineva vreun drept asupra cuiva?

Uneori fără să își dea seama atât partenerul cât și tu aveți reacții neașteptate ce pot produce mici suferințe. Însă dacă observi că anumite greșeli devin un obicei, atunci omul de lângă tine nu este ceea ce tu ai nevoie.

Vă criticați non-stop

Critica este una dintre cele mai mari capcane în care poate cădea un om. Chiar dacă uneori aceasta poate fi și constructivă. Dacă observi la partenerul tău că de la un timp îți „servește” doar critici negative fă un pas în spate și gândește-te serios la schimbarea sa de atitudine.

O persoană negativă nu te va putea susține și motiva să mergi mai departe, și oricât de optimist și vesel ai fi, la un moment dat îți va fi extrem de greu să te ridici din abismul în care te-a atras.

Nu răspunde la critică tot cu critică. Alege să comunici astfel încât oricât d eurât ar fi ceea ce trebuie să îi spui, să înțeleagă că este spre binele vostru.

Mania controlului excesiv

Chiar dacă formați de ceva timp un cuplu destul de unit și bine sudat, asta nu înseamnă că trebuie să renunțați complet la spațiul vostru personal.

Nu întotdeauna poți fi doar tu cel care are dreptate și este absolut normal ca fiecare să aveți și pasiuni diferite. Dacă exact asta v-a atras la început, nu încerca să schimbi omul de lângă tine. Oamenii nu se schimbă pentru că vrei tu, ci pentru că ei își doresc să devină o variantă ami bună lângă tine, și atunci da, drumul vostru este unul benefic.

Uită de mania de a-ți monitoriza constant partenerul, de a ști mereu unde și cu cine este. Adu-ți aminte că ce ție nu îți place nu trebuie să îi faci celui de lângă tine doar pentru a avea tu acel sentiment fals de siguranță că totul este încă în regulă între voi.

Comunicarea sinceră și deschisă vă poate salva.

Partenerul nu este un obiect sau un bun câștigat la un joc de noroc. Respectul și intimitatea chiar dacă vin la pachet în orice relație, trebuie prețuite constant.

Limbajul vulgar și lipsa de respect

Dacă ai găsit acea persoană care te completează, nu uita să îți aduci aminte și mâine de acest sentiment. Nu te costă nimic să fii drăgut și oricât de ocupat ai fi să îți faci totuși simțită prezența în viața ei.

Timpul tău trebuie să fie destul de încăpător astfel încât să nu uiți nici de muncă, prieteni, familie și mai ales de partenerul tău.

Dacă vorbele dulci de la început s-au transformat treptat în insulte și în loc de complimente ai parte de un limbaj mult prea dur și vulgar, atunci clar omul de lângă tine nu este cea mai bună variantă a ta de a crește spiritual și de a descoperi fericirea în fiecare zi.

Nimeni nu merită să fie tratat fără un minim de respect și oricât de grea ar fi fost ziua sa, nervii trebuie consumați înainte de a ajunge acasă.

Este absolut normal ca în viață să nu îți meargă toate ca pe roate, există suișuri și coborâșuri, însă asta nu înseamnă că trebuie să îți descarci nervii pe omul de lângă tine doar pentru că este acolo și la bine și la greu.

Află cum poți să depășești mai ușor depresia postpartum AICI

Nu are răbdare să te asculte

Sentimentele se pot exprima și prin ajutorul cuvintelor, având condiția supremă ca acestea să nu rănească. Dacă liniștea ta lângă partener s-a evaporat la fel ca și cuvintele frumoase ce le auzeai până nu demult și nu mai are deloc răbdare să te asculte, nu te chinui.

Învață să te pui pe primul loc și atunci când oferi afecțiune să nu accepți nimic altceva la schimb decât tot afecțiune.

Răzbunarea verbală, ignoranța, amenințarea sunt forme ale agresiunii ce nu au ce căuta într-un cuplu.

Nu te chinui să tragi de un om care nu mai ai are timp și răbdare pentru tine.

Dacă au apărut așteptările și cerințele exagerate este clar că ceva este la mijloc și locul tău nu mai este acolo.

Nu trebuie să fugi la primul hop, însă dacă cel puțin două dintre aceste semnale se repetă frecvent spre zilnic, ia-ți sufletul în brațe și îngrijește-l așa cum merită.

Unii oameni vin în viața ta precum o lecție ce trebuie să o înveți iar alții ca o binecuvântare pentru a vindeca rănile formate.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »