Sanatatea ta / Tratamente »

Semne subtile ale cancerului de plămâni pe care orice femeie trebuie să le știe!

Autor: A.C. | 11 January, 16:55 | 0 comentarii

Atunci când vine vorba despre starea de sănătate, cel mai bun tratament este prevenția. 


Un doctor poate diagnostica o problemă, însă nimeni nu îți cunoaște corpul mai bine decât ți-l cunoști tu. Tu ești prima care își da seama că ceva nu este în regulă, chiar înainte de apariția primelor simptome. Cancerul pulmonar ucide femei în fiecare an mai mult decât o face orice altă boală, însă puține reprezentante ale sexului frumos sunt conștiente de simptome. Iată care sunt acestea.

1. Probleme cu respirația - Dacă simplul obicei de a te ridica din pat dimineața te obosește și simți că nu mai poți respira, mergi imediat la medic.

2. Oboseală - Dacă te simți mai obosită și iritabilă decât dacă nu ai fi dormit toată noaptea, mergi imediat la medic. Este modul corpului de a-ți spune că are nevoie de energie pentru a te vindeca.

3. Tuse constantă - Dacă tusea ta nu dispare, este momentul pentru o vizită la medic. Indică o iritatie puternică.

4. Durere de spate și umeri - La femei, durerile ascuțite în aceste zone indică o problemă mai gravă. Femeile dezvoltă adenocarcinom, o formă de cancer care crește în straturile exterioare ale plămânilor, făcând presiune pe coaste și coloană.

5. Voce groasă - Dacă s-a răspândit în sistemul respirator, probabil că ți-a afectat și corzile vocale. Dacă vocea ta rămâne așa pentru mai mult de trei săptămâni, mergi la medic.

6. Slăbire - Dacă simți că slăbești rapid, fără să încerci, mergi imediat la medic.

7. Probleme la înghițire - Dacă te doare când bei apă și când mănânci alimentre ușoare, ar putea fi un semn că gâtul tău este extrem de inflamat. 8. Durere în piept - Adenocarcinomul pune presiune asupra pieptului și face că plămânii să se umfle.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »