Viata sexuala / Contraceptie »

Semne corporale că pilulele anticoncepționale nu funcționează

Autor: Ramona Liță | 20 November, 14:00 | 1 comentariu

Pilule destinate pentru a împiedica apariția unei sarcini, anticoncepționalele pot avea anumite efecte asupra bunei funcționari corporale dar și asupra pielii.


Dacă ești într-o relație de lungă durată și nu crezi ca este momentul oportun pentru apariția unui bebeluș atunci este indicat să apelezi la o metodă contraceptivă care să îți vină în ajutor.

Pentru a face acest pas este recomandat să mergi la un medic specialist care în urma unui set de analize medicale să îți prescrie pilulele anticoncepționale.

În cazul în care le iei după ureche, ai toate șansele să te confrunți cu anumite simptome ce ar trebui să te pună pe gânduri că ceva nu este în regulă.

Predispoziție la stări depresive

Pilulele conțin doze de hormoni destul de puternice ce pot declanșa anumite stări în organismul uman. Astfel că de cele mai multe ori regăsim în compoziția pilulelor o combinație dintre progesteron și estrogen sau doar progesteron. Aceasta fiind și cauza pentru care există riscul să te confrunți cu stări emoționale schimbătoare până la stări depresive.

La cel mai mic semn de oboseală excesivă sau de depresie nu ezita să vorbești cu medicul tău pentru a putea schimba fie combinația de hormoni fie doza.

Atât timp cât iei pilule nu ar trebui să simți nici un fel de durere menstruală, în caz contrar nu ignora aceste semne, mai ales dacă vorbim despre greață, senzația de vomă, sângerări între menstre sau tulburări de vedere.

Află dacă se poate preveni îmbătrânirea ovocitelor AICI

Probleme cu acneea

Atunci când începi tratamentul cu anticoncepționale, unul dintre cele mai bune aspecte este reglarea menstruației și a problemei tenului acneic.

Astfel că în caz contrar, dacă tenul tău nu dă nici un simptom de îmbunătățire și te confrunți cu o explozie acneică deși te afli sub tratament cu anticoncepționale, anunță medicul pentru a găsi o soluție favorabilă.

În momentul în care ceva nu este în regulă, corpul dă semnale de atenționare astfel încât să iei măsuri.

Nici durerile de cap sau celebrele migrene nu trebuie ignorate mai ales dacă apar după ce ai început să iei pilule. Durerile de cap se află într-o strânsă legătură cu hormonii și ciclul menstrual, astfel că o bună parte a femeilor se pot confrunta cu sindromul premenstrual ce cuprinde dureri de cap. În acest caz, organismul tău transmite semnalul că nivelul de estrogen din organism este la un nivel scăzut, moment în care este necesar să mergi la medicul specialist.

Libidoul lipsește cu desăvârșire

Atât hormonii din organism, alimentația cât și pilulele contraceptive pot afecta libidoul.

Mai ales pilulele care sunt pe bază de hormoni, nu ar trebuie să influențeze în nici un fel pofta pentru plăcerea din cuplu.

Oricare dintre semnele de mai sus reprezintă un motiv alarmant, nu ezita să vorbești cu medicul specialist la primul simptom nou ce apare în funcționarea organismului tău.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Viorel | 26 February 2018, 17:43
Lucru part time. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: [email protected]
Adauga un comentariu »