Sanatatea ta / Ce te doare »

Semne care prevestesc accidentul vascular indiferent de vârstă

Autor: Simona Stănoi | 05 September, 17:05 | 0 comentarii

În foarte multe dintre cazuri, accidentele vasculare cerebrale li se întâmplă și persoanelor foarte tinere, nu doar persoanelor vârstnice, fiind expuse acestei afecțiuni, clasată pe locul al treilea al cauzelor de mortalitate din lume.


Hipertensiunea, factor de risc

Foarte multe dintre persoanele care suferă de hipertensiune aleg varianta de a sta și de a aștepta, adică aleg să meargă la medic doar în cazul în care se întâmplă ceva grav. Însă acesta este cel mai greșit lucru pe care l-ar putea face, care poate avea consecințe dezastruoase.

Primul simptom

Cele 3 ore după apariția primului simptom sunt critice pentru tratamentul ulterior. Cum îl recunoști? O stare bruscă de amețeală sau o durere serveră de cap, pot fi, conform neurologilor,cele mai proeminente simptome pe care le-au avut femeile,multe dintre ele sub 45 de ani, acompaniate de sughiț, ori de amețeală.


Semnele ascunse

Acordă atenție semnelor ascunse care pot avea legătură cu accidentul vascular,precum: greutatea de exprimare, privirea încețoșată, durere de gât, stări de leșin. În acest caz, trebuie să mergi la un consult preventiv și să vezi care este starea sănătății tale.

Consultul

Doctorul îți va spune despre ce este vorba,aceste simptome putând fi regăsite și în cazul unei infecții la ureche sau a unei migrene. Dacă acesta îți spune că ceea ce ai de fapt este o migrenă,întreabă-l de ce nu crede că poate fi vorba de un accident vascular? Dacă răspunsul său este unul incoerent și nu îți inspiră încredere, consultă-te și cu alt doctor.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »