Psiho / Depresie »

Semne că te-a prins depresia de vară

Autor: Daniela Purcaru | 06 August, 15:55 | 2 comentarii

Depresia te poate afecta indiferent de anotimp, deci și vara. Dacă în timpul sezonului rece, lipsa luminii și a vitaminei D, implicit, te duce la deprimare de care nu mai scapi.


Ești neliniștit și mereu posac

Te aștepți ca vara să fie o perioadă mai relaxantă și te pomenești că totul se desfășoară într-un ritm alert. Ai mai multe evenimente în familie, trebuie să găsești activități cu care să-i ții ocupați pe copiii aflați în vacanță, gătitul devine insuportabil din cauza căldurii.

Toate acestea pot duce la apariția anxietății, la nervozitate, irascibilitate. De aceea, e important să-ți păstrezi puțin timp pentru tine, fie că doar stai cu ochii închiși, în liniște, fie că faci ceva ce-ți place. Vizionează o comedie sau întâlnește-te cu prieteni care te binedispun.

Nu poți dormi bine

Zilele lungi și călduroase de vară te stimulează să te trezești mai devreme și să mergi la culcare târziu în noapte.

De aici și privarea de somn de calitate, ceea ce provoacă o reacție în lanț: face organismul să elibereze o cantitate mai mare de hormon al stresului, numit cortizol, și, în acest fel, se poate ajunge la depresie.

Te simți depășit la serviciu

Vara e perioada concediilor în care te găsești în situația de a suplini lipsa colegilor. Orele sumplimentare de muncă te pot stresa mai mult decât te aștepți, mai ales dacă îți pui standarde prea ridicate din dorința ca nimeni să nu-ți reproșeze nimic, din contră.

E important să-ți rezervi și tu timp pentru concediu. Ideal ar fi să-l împarți în două perioade. Riști să cazi în deprimare după epuizarea unei vacanțe de durată, cu atât mai mult dacă ai fixat-o la începutul verii.

Preferi să petreci mai mult timp între patru pereți

Poate nu ești genul de om care iubește natura, însă nu este sănătos să eviți să ieși din casă, mai ales în timpul verii.

Dacă eviți să-ți petreci timpul liber înafara casei, dacă dimineața ți-e greu să te mobilizezi și ai rămâne cu dragă inimă în pat în loc să mergi la serviciu e posibil să suferi de depresie de vară.

Ce poți să faci?

- Cere ajutorul rudelor sau prietenilor și ieși cu ei seara la o plimbare scurtă sau mergi cu ei în weekend într-o escapadă la munte.

- Planifică-ţi vacanța din timp și pune bani deoparte, ca banii să nu fie o problemă care să te neliniștească sau chiar să te lase fără concediu.

- Dormi mai mult decât de obicei, pentru că te poate solicita mai mult căldura.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Cosmin Stoica | 14 July 2016, 14:29
Afacere fara riscuri! Acum ai ocazia sa incepi o afacere fara riscuri, fara sa recrutezi oameni in retele, fara sefi, fara program fix, fara obligatii! Trebuie doar sa vrei sa te instruim noi gratuit si pas cu pas, cu maxima atentie, in asa fel incat tu sa stii cum sa castigi bani cat mai repede posibil! Pentru detalii, intră acum pe site-ul http://bit.ly/294Cexh
2 Postat de: Laura | 21 July 2016, 14:43
100% GRATIS pe internet in intreaga lume! 100% detinut si controlat de tine! Primesti 5 actiuni gratuite pe stoc la inscriere intr-o companie unde castigi dolari (in curand) mai multe miliarde! Plus 5 unitati gratuite de partajare a profitului! In plus, poti castiga mai multi bani, actiuni pe stoc, bonusuri, concursuri, locuri de munca si multe altele! Toate GRATIS 100%! TOTDEAUNA – garantat! Inscrie-te aici: http://bit.ly/296MoQl
Adauga un comentariu »