Sanatatea ta / Ce te doare »

Semne că ai probleme cu rinichii

Autor: Simona Stănoi | 04 October, 13:10 | 0 comentarii

Rinichii sunt unele dintre cele mai mici organe din corp, însă au unul dintre cele mai importante roluri – filtrează zilnic toxinele din organism. Din păcate, persoanele care se confruntă cu afecțiuni la nivelul rinichilor manifestă simptome mult prea târziu. Iată câteva dintre semnalele care te-ar putea pune pe gânduri!


Afecțiuni care pot duce la apariția bolilor renale

S-a constatat că anumite afecțiuni precum diabetul de tipul 1 sau de tipul 2, tensiunea arterială crescută, rinichi polichistici sau polionefrită pot cauza apariția bolilor renale. Orice disconfort în zona rinichilor trebuie luat în serios încă de la primul semn. În urma unui consult la medicul specialist care îți va lua probe de sânge sau îți va face un test de urină vei putea afla cu certitudine date privitoare la starea ta de sănătate.


Schimbări ale urinei

Acesta este unul dintre cele mai întâlnite motive care indică faptul că rinichii tăi nu funcționează așa cum ar trebui. Dacă constați una dintre aceste schimbări: presiune în timpul urinării, urină spumoasă sau de culoare închisă, nevoia de a merge la toaletă de mai multe ori la toaletă în timpul nopții (deși poate fi un simptom asociat și cu alte afecțiuni), mergi de urgență la doctor.

Citește mai multe pe această temă AICI

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »