Remedii naturiste / Problemele tale »

Semințe care te ajută să dormi mai bine

Autor: Ramona Liță | 28 February, 12:00 | 0 comentarii

În cazul în care nu reușești să te odihnești corespunzător noaptea, adormi greu sau te trezești des pe parcursul nopții, apelează la remediile naturii pentru a remedia această problemă.


Somnul este vital sănătății tale, iar în cazul în care nu te odihnești suficient din varii motive, efectele negative se vor resimți asupra întregului organism.

Una dintre variantele naturii care să te ajute cu privire la această problemă este în conținutul nutrițional al semințelor de dovleac.

Deși marea majoritate a oamenilor au tendința de a elimina semințele de dovleac, în favoarea celor de floarea soarelui sau chiar  și absența acestora trebuie menționat că profilul lor nutrițional este esențial atât pentru menținerea sănătăți tale cât și pentru a te putea bucura de un somn bun pe parcursul nopții.

Semințele de dovleac, sursă bună de magneziu

Organismul fără magneziu este sărăcăcios, slăbit și o bună parte a fucțiilor vitale pot fi lezate. și asta deoarece este unul dintre cele mai importante elemente de care corpul tău are nevoie, fiind necesar în peste 250 de reacții biochimice.

În cazul în care nu știai o simplă ceașcă de cafea cu semințe de dovleac îți oferă până la peste 90% din valoarea zilnică necesară de magneziu.

Stimulează buna funcționare hormonală

Având un conținut bun de vitamina B,C, D dar și vitamina E, semințele de dovleac pot fi folosite și pe post de afrodisiac, ajutând considerabil al creșterea libidoului. Contribuie la creștere nivelului de testosteron, fiind un aliat al potenței masculine.

În plus, conținutul mare de triptofan contribuie la producerea de serotonină în creier, astfel că după consumarea lor te vei bucura de o stare de bine timp îndelungat,  în timp ce magneziu pe care îl conțin îți va fi de folos în păstrarea unei temperaturi corporale constante.

Știai că:

...semințele de dovleac conțin cucurbitacine, compuși careluptă împotriva cancerului?

...uleiul de semințe de dovleac este indicat pentru a îmbunătăți reglarea insulinei la animalele diabetice, precum și pentru a preveni unele efecte negative ale diabetului asupra funcției renale?

...semințele de dovleac conțin triptofan care ajută la reglarea somnului pe parcursul nopții?

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »