Stil de viata&dieta / Diete »

Secretul pentru a nu te îngrășa de sărbători

Autor: Ramona Liță | 18 December, 10:00 | 0 comentarii

Pe ultima sută de metri din acest an, în goana după cadouri și cumpărături pentru masa plină de bucate, adu-ți aminte să ai grijă de silueta și de sănătatea ta. Iată care este secretul pentru a nu lua în greutate de sărbători fără a te abține de la excesele culinare!


Zilele libere de la finalul anului sunt un prilej pentru a sta mai mult lângă cei dragi, de a savurat multe bucate tradiționale, însă ce se întâmplă cu sănătatea și silueta ta?

Dacă te-ai chinuit tot anul să fii activ să respecți un regim alimentar corespunzător și sănătos, bucatele din fața ochilor din perioada imediat următoare nu sunt tocmai în tonul echilibrat și armonios în care trebuie să fie sănătatea ta.

Fii activ chiar dacă ești în concediu

Dacă te gândeai cu nerăbdare la zilele în care să stai acasă în pat, și să nu faci absolut nimic în afară de a mânca și a te uita le filme, ei bine, pe lângă aceste cerințe ale tale încearcă să adaugi un singur lucru și anume: mișcarea!

Starea de oboseală din organism este dată câteodată și de circulața sangvină deficitară ce nu poate oxigena corespunzător întreg organismul și mai ales creierul.

După fiecare masă, mai ales acum în această perioadă, acordă-ți măcar 30 de minute de a te plimba, fie chiar și prin jurul blocurilor dacă nu ai un parc aproape.

Invită-i pe cei dragi la o plimbare în parc, o vizită pe un traseu montan sau chiar la sala de sport măcar pentru a vă bucura de o saună.

Află cum te poate ajuta iaurtul să arăți bine AICI

Hidratează-te corespunzător

Vinul este la loc de cinste, fie el fiert, fie sec, însă nu uita că organismul tău are nevoie și de apă. Mesele copioase au nevoie de lichide pentru a ajuta organismul să digere mai bine mâncarea.

Cele mai afectate organe în această perioadă sunt ficatul și stomacul. Astfel pentru a le ajuta să funcționeze corespunzător, ceaiul de păpădie, anghinare, sunătoare sau coada calului nu ar trebui să îți lipsească din casă și de pe masă.

Pentru fiecare pahar de alcool oferă-i organismului tău unul de apă. NU face excese alimentare și fii cumpătat, este sănătatea ta în joc.

Nu sări peste orele de odihnă

Aceste 3 sfaturi sunt pilonii sănătății tale. Chiar dacă este sfârșitul anului, ești plecat în concediu sau pur și simplu stai acasă.

Obișnuiește-te să profiți de fiecare moment posibil să te relaxezi și să te odihnești. Chiar dacă ai musafiri, găsește o portiță astfel încât să îi acorzi corpului tău mereu un moment de pauză. Fie că alege-ți să vă uitați la un film sau să depănați amintiri.

Pe de altă parte nu face abuz de statul prea mult timp în picioare sau la orizontală, organismul tău este viu și are nevoie de ajutor din partea ta pentru a funcționa corespunzător.

Iar excesele nu îi sunt de folos dimpotrivă.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »