Stil de viata&dieta / Diete »

Sculptează-ţi silueta în 4 paşi

Autor: Raluca Cocriş | 23 January, 18:25 | 0 comentarii

Eşti victima kilogramelor în plus şi ţi-ai propus ca în acest an să slăbeşti inteligent, fără diete miraculoase care te aduc în faţa duşmanului Yo-yo. Urmează sfaturile noastre şi vei avea rezultate garantate. Atenţie! Nu am zis rapide.


Înainte de toate, trebuie să conștientizăm efectele dezastruoase pe care le crează greutatea în exces: kilogramele în plus atrag cu sine creşterea nivelului de colesterol „rău“ din sânge şi a glicemiei.

Acestea afectează în mod inevitabil silueta, însă mai mult decât atât, sănătatea organismului şi funcţionarea optimă a ficatului şi a sistemului cardiovascular.

Doctorul Tania Bejan ne-a explicat cum ne putem redobândi vitalitatea şi readucerea organismului la echilibrul şi armonia dorită.
 

Renunţă la lift şi mergi pe jos

Sportul este prima măsură sigură pe care trebuie să o iei dacă vrei cu adevărat să slăbeşti.

Fă jogging, genuflexiuni, renunţă la lift şi foloseşte mai mult scările.

Plimbările în parc aduc beneficii variate la nivelul întregului corp.

Practicat constant, sportul ajută plămânii şi inima să funcţioneze la parametri optimi, scade nivelul de colesterol din organism şi constituie un remediu eficient împotriva stărilor de anxietate sau depresie.

Aceasta se datorează stimulării secreţiilor de serotonină şi dopamină (hormoni ai stării de bine), care are loc ca urmare a activităţii fizice regulate.
 

Consumă fibre alimentare

Se găsesc în special în componenţa cerealelor integrale sau a anumitor fructe şi legume: mere, citrice, fasole, mazăre şi morcovi. 

Dietele bogate în fibre ajută la menţinerea senzaţiei de saţietate, reglează tranzitul intestinal, scade nivelul de colesterol „rău“ LDL şi, în plus, reduce tensiunea arteriala ce poate fi afectată de acumularea de kilograme suplimentare.

„O scădere ponderală de 0,5 - 10 kilograme la pacientul obez este însoţită de o scădere cu 10 mmHg a componentei sistolice a tensiunii arteriale şi cu 20 mmHg a componentei diastolice“, explică specialistul.


Mai poţi citi pe aceeaşi temă:

Arde kilogramele în 30 de minute

Slăbiţi 6 kilograme cu lactate

Kilogramele în plus îţi „fură“ vitamina D


Înlocuieşte zahărul cu mierea

Principalul vinovat pentru obezitate este zahărul. Fiecare gram de zahăr consumat este metabolizat în două grame de grăsime corporală.

Se recomandă înlocuirea zahărului cu mierea sau cu stevia rebaudiană. Acestea asigură reducerea nivelului glicemic, simultan reduc riscul apariţiei diabetului de tip II, stimulează secreţia biliară pentru o digestie bună a grăsimilor şi scade apetitul culinar.

PONT: Ştiaţi că mierea în combinaţie cu lămâia, intensifică arderile? Un truc uşor de pus în practică şi în acelaşi timp foarte eficient este să începi fiecare zi consumând sucul de la o lămâie îndulcit cu una-două linguriţe de miere şi apoi un pahar cu apă călduţă.

Acest amestec sănătos creşte rata arderilor în organism şi ajută la detoxifiere. Efectele se vor vedea după câteva săptămâni, atât pe cântar, cât şi în aspectul pielii din zonele afectate de celulită. Ideal ar fi să facem un obicei din această practică, indiferent că vrem să slăbim sau doar să ne menţinem silueta.

Bea până la 3 litri de apă

Hidratarea corespunzătoare este esenţială când vrem să slăbim. Lipsa unui consum adecvat de lichide, în special în perioada în care alimentaţia este foarte bogată în grăsimi şi zaharuri, poate cauza blocaje intestinale şi probleme digestive.

Asigurarea unei cantităţi optime de lichide, ajută la stabilizarea nivelului glicemic, grăbeşte eliminarea toxinelor din organism, îmbunătăţeşte funcţionarea ficatului şi a sistemului cardiac şi menţine senzaţia de saţietate un timp îndelungat.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »