Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Schinduful ține glicemia sub control

Autor: Cristina Mitrea | 10 January, 10:47 | 0 comentarii

Originar din zona mediteraneană, schinduful este folosit atât în bucătărie pe post de condiment, cât și în medicina alternativă, pentru stimularea lactației și în controlul diabetului.


Cercetările au arătat că schinduful are rol în reglarea glicemiei și în scăderea colesterolului rău. Un studiu la care au participat persoane cu diabet de gradul 1 a arătat că 50 g de pulbere de schinduf, presărată peste mâncăruri timp de 10 zile, i-a ajutat pe participanți să își scadă semnificativ zahărul din sânge, precum și LDL-colesterolul. Un alt studiu la care au participat persoane care nu aveau diabet a arătat că și acestora le-a scăzut glicemia, dar mai puțin.

Deși nu este recomandat pe timpul sarcinii, schinduful le poate fi util femeilor care alăptează, deoarece contribuie la creșterea producției de lapte matern. Cu toate că este cea mai bună mâncare pentru nou-născuți, laptele matern este uneori în cantitate insuficientă. Câteva studii realizate recent au arătat că ceaiul de schinduf a stimulat lactația mamelor participante, iar bebelușii au luat mai mult în greutate. Ceaiul este simplu de preparat: peste 1 lingură de plantă uscată se toarnă 250 ml de apă fierbinte și se lasă la infuzat 10 minute, la temperatura camerei, apoi se strecoară. Se beau 3 căni cu ceai de schinduf pe zi. Infuzia este utilă și pentru a reduce crampele menstruale, starea de oboseală și surmenajul.

De folos și pentru bărbați, schinduful contribuie la creșterea nivelului de testosteron și a libidoului. Două studii realizate pe parcursul a 6 săptămâni, respectiv 8 săptămâni, au arătat că bărbaților care au primit 600 mg, respectiv 500 mg de schinduf pe zi le-a crescut nivelul de testosteron și li s-au îmbunătățit vigoarea și funcția sexuală.

Cercetări preliminare arată că schinduful ar putea fi util, de asemenea, în scăderea apetitului pentru persoanele care încearcă să slăbească și în reducerea inflamației din organism.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »