Medicii raspund / Afectiuni »

„Schimbarea periuței a dus la apariția tartrului! Ce-i de făcut?”

Autor: Daniela Purcaru | 15 January, 12:55 | 1 comentariu

„Din cauza unor probleme cu sângerarea gingiilor, am trecut la o periuță de dinți moale. Gingiile nu mai sangereaza, dar mi se pare ca am o altă problemă: noua periuță nu curăță suprafata dinților așa cum ar trebui și parcă mi s-a depus tartru pe dinți. Tartrul a apărut dintr-odată. Sunt niște dungi galbene la baza dintelui pe care oricât le-aș freca nu dispar.” – Viorica Ene, București


„Decizia de a trece de la o periuță cu peri tari la una cu peri mai moi este foarte bună. Într-adevăr, folosirea unei periuțe cu peri prea duri poate traumatiza sau leza țesutul gingival favorizând apariția sângerărilor și chiar retracția gingiei.

Totuși, dacă folosiți un periaj corect, apariția tartrului nu este rezultatul schimbării periuței. Mai mult, tartrul dentar este o formă de placă dentară calcificată care nu poate fi îndepărtată prin periaj, indiferent de tipul periuței folosite.

Vă recomand să vizitați un cabinet stomatologic pentru efectuarea unui detartraj urmat de un periaj profesional. Acesta este realizat de medicul dentist cu ajutorul instrumentelor mecanice.

Procedurile sunt nedureroase și vă vor lăsa o senzație plăcută de „dinți curați”.

Dacă totuși observați că periuța cu peri moi are eficiență redusă în îndepărtarea plăcii de pe suprafața dinților, puteți trece la una cu peri un pic mai tari (în niciun caz foarte duri). Nu uitați să înlocuiți periuța dacă arată semne de uzură, o periuța uzată fiind practic ineficientă.”

Dr. George Ghidrai, medic specialist medicină dentară

Găsești mai multe despre detartraj și periajul profesional AICI

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Lupsa | 15 January 2018, 13:17
Oferta noua lucru in totalitate la calculator: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email:[email protected]
Adauga un comentariu »