Actualitate »

Scapă de transpirație cu ajutoare din natură

Autor: Dorina Novac | 09 July, 12:30 | 0 comentarii
În zilele de vară, avem mai mult de furcă cu transpirația în exces. Remediile naturiste, folosite intern, dar și extern, ajută atât la diminuarea simptomelor, cât și la tratarea cauzelor. 

Stresul, oboseala, obezitatea, canicula și menopauza sunt printre factorii care favorizează transpirația în exces, cunoscută în termeni medicali ca hiperhidroză. Persoanele care transpiră abundent, emanând un miros neplăcut, pot suferi de anumite afecțiuni endocrine.
 
Disfuncțiile glandei tiroide, ovarele polichistice sau tumorile ovariene ori suprarenale sunt doar câteva din aceste boli. Antiperspirantele, recomandate în combaterea transpiraţiei, blochează canalele prin care circulă transpiraţia.
 
Pentru normalizarea pH-ului axilar, tamponează-te la subraț cu o dischetă demachiantă înmuiată în oţet de mere. Lasă la fiecare subsuoară discheta cu oţet timp de 10 de minute, după care clăteşte cu apă.
 

Salvia reduce transpirația

 
Dintre toate remediile naturiste, salvia este cea mai utilizată în combaterea transpiraţiei. Infuzia de salvie poate reduce la jumătate transpiraţia excesivă. Ceaiul se prepară dintr-o lingură de plantă uscată, la o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat aproximativ 15 minute. Ceaiul se bea cu înghiţituri mici, pe parcursul unei zile. 
 

Rozmarinul neutralizează mirosul

 
O altă soluție pentru a elimina mirosul neplăcut al transpirației este ceaiul de rozmarin. Datorită conținutului de mentol, clorofilă și zinc, planta are capacitatea de a neutraliza mirosul. Se opăresc frunzele de rozmarin, timp de 10 minute, într-o cană cu apă clocotită. După răcire, se strecoară și se beau 2-3 căni de ceai pe zi. Se pot face și tamponări locale cu această soluție, o dată pe zi.
 

Frunzele de nuc, rol dezinfectant

 
Frunzele de nuc se folosesc ca leac în numeroase afecțiuni. Astfel, transpirația, precum și mirosul neplăcut al picioarelor pot fi înlăturate cu băi călduțe din ceai de frunze de nuc. De asemenea, planta are și rol dezinfectant. Se fierb 300 g de frunze de nuc într-un litru de apă, aproximativ 30 de minute. După răcire, se toarnă în apa de baie şi se stă în apă 15 minute.
 
Află și alte remedii împotriva transpirației AICI
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »