Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Saschiul scade tensiunea și tratează migrenele

Autor: Cristina Mitrea | 14 February, 10:52 | 0 comentarii

Folosită în medicina românescă veche drept remediu împotriva diareei și a menstruației abundente, iarba de saschiu este în prezent utilizată mai ales ca hipotensiv, cicatrizant și tonic digestiv.


Articole similare:

Plantă cu tulpini târâtoare, care crește în locuri umbroase, saschiul conține vincamină, taninuri și flavonoide. Folosit ca plantă ornamentală, saschiul are și întrebuințări medicinale, pentru unele persoane dovedindu-se eficient în reducerea tensiunii arteriale, dacă este luat pe post de adjuvant.

Tot administrat pe cale internă, saschiul poate fi de folos în caz de migrene și amețeli, precum și ca adjuvant în tratamentul aterosclerozei. De asemenea, datorită proprietăților astringente, tratează diareea, dar și menstruațiile excesive. Intern, saschiul se consumă sub formă de infuzie. În 250 ml de apă fierbinte se pune 1 linguriță de plantă și se lasă 3-4 minute la infuzat. Se beau 2 căni cu ceai zilnic, timp de cel mult 3 săptămâni.

Planta poate fi folosită și extern pentru curățarea rănilor și oprirea hemoragiilor, dar și pentru tratarea hemoroizilor sângerânzi. Se face o infuzie dintr-o lingură de plantă la 250 ml de apă și se lasă puțin la răcit, apoi se face o compresă și se aplică pe locul afectat pentru oprirea sângerării și cicatrizarea rănilor.

Saschiul se găsește în magazinele naturiste, dar poate fi și recoltat direct. Se recoltează partea aeriană începând cu luna aprilie și până în octombrie și se usucă la umbră, în locuri calde și bine aerisite. Se întoarce pe partea cealaltă la fiecare 3 zile.

Atenție: nu trebuie depășită doza și nici perioada de tratament cu saschiu! Supadozarea sau administarrea pe termen lung poate avea efecte adverse precum amețeală, vărsături și hipotensiune. Planta nu trebuie utilizată de femeile însărcinate și nici de cele care alăptează. Se recomandă o discuție cu medicul de familie înainte de a folosi acest remediu.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »