Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Salvia îți îmbunătățește memoria

Autor: Dorina Novac | 15 May, 10:00 | 0 comentarii

Îți este din ce în ce mai greu să te concentrezi, uiți diverse detalii și ai început să rătăcești lucrurile prin casă? Înainte de a apela la medicamente, încearcă remediile farmaciei verzi, care ajută la îmbunătăţirea memoriei, dar şi a procesului de concentrare!


Din cauza stresului ori a unei perioade foarte dificile la serviciu, memoria ta poate avea de suferit. 
 
Oricui i se poate întâmpla să uite unde a pus un obiect, numele unei persoane ori data de naştere a unui prieten. Totuşi, dacă e vorba de o amnezie subită ori permanentă, aceasta poate fi un simptom al unei boli ori leziuni cerebrale şi este cazul să se ia măsuri.
 
Mișcarea are un rol esențial în ceea ce privește menținerea sănătății mintale. Dacă nu-ți place să faci sport de performanță, poți opta pentru plimbări în parc, alergări ușoare sau exerciții de gimnastică pe care le poți face acasă.
 
Infuzie de rădăcina de ginseng
 
Toarnă apă clocotită peste 3 g de pulbere de rădăcină de ginseng. Lasă vasul acoperit pentru 10 minute, apoi strecoară şi bea câte o cană de 2 ori pe zi, timp de 2 săptămâni. Tratamentul nu este recomandat femeilor însărcinate, celor care alăptează, persoanelor care suferă de hipertensiune sau de insomnie. 
 
Ceai de salvie
 
Peste 1 linguriță de plantă uscată toarnă apa clocotită și lasă la infuzat aproximativ 10 minute. Bea 2 ceaiuri pe zi. Salvia măreşte capacitatea de concentrare şi înlătură oboseala mentală. Poate fi utilizată și sub formă de mirodenie în mâncare.
 
Infuzie de păducel
 
Opărește 2 lingurițe de flori uscate de păducel în apa clocotită, timp de 10 minute. Bea 2-3 căni zilnic, într-o cură de 3 săptămâni. Planta tratează problema stresului, fără a provoca somnolenţă.
 
Cere acordul medicului pentru a urma o cură cu păducel, dacă urmezi și un tratament cu antihipertensive, cu antiaritmice sau cu vasodilatatoare.  
 
Ceai de rozmarin
 
Toarnă apa clocotită peste 2 lingurițe de frunze de rozmarin. Lasă la infuzat până se răcește. Bea 2 ceaiuri pe zi. În cazul în care ai gâtul inflamat din cauza răcelii, poți face gargară cu infuzie de rozmarin.
 
Află AICI Cum să te ferești de problemele de memorie!
 
Bine de știut!
 
De fiecare dată când simți că nu mai poți face față unei situații stresante, ia o pauză și respiră profund.
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »