Sanatatea ta / Tratamente »

Remediul natural pentru aciditatea stomacală. Își face efectul pe loc

Autor: A.C. | 19 February, 11:05 | 0 comentarii

Dacă suferi de reflux acid și ai o aciditate stomacală ridicată, trebuie să creezi un mediu alcalin în organism. Iar bicarbonatul de sodiu este remediu perfect care îți rezolvă această problemă.


Ai nevoie de:

jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu

2 linguri de suc proaspăt de lămâie sau cidru din oțet de mere

Amestecă bine cele două ingrediente într-un pahar înalt și așteaptă până când nu mai apar bule. Adaugă 230ml de apă și bea soluția. Efectele se văd imediat.

Alimente care te ajută să-ți echilibrezi aciditatea

Țelina - Dacă vă confruntați cu refluxul gastric, trebuie să știți că țelina are o acțiune relaxantă și calmantă asupra stomacului și a sistemului nervos. Leguma acționează ca un bun digestiv.

Mușețel - Ceaiul de mușețel are proprietăți fantastice de calmare a stomacului și de neutralizare a acidității. Pentru echilibrarea pH-ului din organism se recomandă înlocuirea totală a cafelei cu ceai de mușețel.

Cereale integrale - Quinoa, orezul brun și meiul au o acțiune alcalinizantă eficientă pentru majoritatea oamenilor. Ele trebuie mestecate bine, mâncate încet și consumate în porții adecvate. 

Roșcova - În prezent, boabele din păstăile de roșcove sunt transformate într-o făină care seamănă foarte bine cu pudra de cacao, dulce în mod natural, aromată și ideală în preparatele dulci, fiind unul din aditivii naturali și sănătoși.

Consumul de roșcove, în mod regulat și în cantități mici, este o sursă de beneficii pentru sănătate. Roșcova reglează procesul de digestie, având calități naturale antialergice, este antiseptic și antibacterian foarte eficient.

Migdale - În cazul în care sunteți fani ai preparatelor de tip fast-food - încercați să renunțați și să le înlocuiți cu un pumn de migdale prăjite uscate cu un pic de sare de mare. Această gustare delicioasă va regla nivelul acidității și vă va ține de foame pentru mult timp. 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »