Sanatatea ta / Tratamente »

Remediile bunicii împotriva durerilor de gât

Autor: Cristina Mitrea | 11 March, 14:08 | 0 comentarii

Senzație de mâncărime, iritație și dificultate la înghițire? Fiecare dintre noi s-a confruntat uneori cu neplăcerile cauzate de durerile de gât, mai ales în anotimpul rece sau la trecerea spre primăvară. Cauzate în general de virusuri, durerile de gât nu necesită de fiecare dată o vizită la medic, pentru că remediile bunicii ar putea să îți vină în ajutor mai repede decât crezi. Iată ce poți încerca!


Articole similare:

Gargara cu apă sărată

Unul dintre cele mai vechi și utilizate leacuri, transmis din generație în generație, pentru când avem roșu în gât, este reprezentat de apa cu sare. Pune 1 linguriță rasă de sare într-un pahar cu apă călduță și amestecă bine până când se dizolvă. Fă gargară pentru câteva secunde, apoi scuipă. Repetă până termini lichidul din pahar. Vei simți că durerea s-a calmat și poți înghiți mai ușor. Poți repeta procedeul în aceeași zi, înainte de culcare. De asemenea, pe lângă sare poți folosi bicarbonatul de sodiu. În loc de 1 linguriță de sare, pui doar jumătate și adaugi încă un sfert de linguriță de bicarbonat pentru a crea amestecul pentru gargară.

Oțetul de mere

Cunoscut pentru efectele sale antimicrobiene, oțetul de mere combate infecțiile și poate să te scape de durerea de gât. Diluează 1 lingură de oțet de mere într-un pahar cu apă, amestecă bine și fă gargară. Când ți-a mai rămas puțin lichid pe fundul paharului, nu-l mai utiliza pentru gargară, ci bea-l. După o jumătate de oră, bea un pahar mare cu apă. E bine ca gargara cu oțet de mere să fie repetată o dată pe oră, fără înghițire, până la dispariția durerii de gât.

Usturoiul

Nu voiai să o asculți pe bunica atunci când îți spunea să ții 1 cățel de usturoi în gură pentru a scăpa de durerea de gât? Probabil ai aflat între timp că usturoiul e un aliat de nădeje al sistemului imunitar, dar el funcționează și ca leac de urgență în caz de durere de gât. Curăță 1 cățel de usturoi și pune-l în gură. Mușcă puțin din el pentru a elibera sucul și înghite. Continuă să scoți câte puțin suc și înghite treptat. Mirosul nu va fi cel mai plăcut, dar gâtul tău îți va fi recunoscător. Dacă îți este mai ușor, poți face gargară cu ulei de usturoi, 5-6 picături la 1 cană de apă calduță.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »