Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Remedii pentru combaterea asteniei

Autor: Alexandra Tudor | 28 February, 08:05 | 1 comentariu

Ești lipsit de energie la începutul zilei mai ales? Te concentrezi cu dificultate de-a lungul zilei și te simți obosit chiar dacă te-ai odihnit îndeajuns de mult? Astenia poate fi cauza și o poți combate cu câteva ceaiuri din plante sau fructe.


Urzică

Ceaiul de urzică combate anemia şi astenia de primăvară, este eficient în tratarea durerilor reumatismale, a durerilor de gât și a bronşitelor. Se beau 3 căni pe zi, timp de 3 săptămâni.

Infuzia conţine hormoni vegetali, săruri minerale (în special calciu, potasiu, magneziu, fier, silicon, nitraţi), flavonoide, precum şi vitamine.

Troscot

Cunoscut în medicina populară şi sub numele de troscovă sau hericică, troscotul sub formă de infuzie este benefic în stările de epuizare fizică şi psihică, datorită proprietăţilor tonice şi hipotensive. Prepară o infuzie din 2 linguri de plantă uscată și o cană cu apă fierbinte. Lasă la infuzat de 10 minute. Bea câte două căni de infuzie pe zi.

Busuioc

Infuzia de busuioc îți redă buna dispoziţie, combate epuizarea fizică, fiind, în acelaşi timp, un excitant uşor al sistemului nervos.

Infuzia o prepari dintr-o linguriţă de plantă și 250 ml apă clocotită. Lași vasul acoperit 10 minute, apoi strecori. Bei ceaiul imediat după mese ori înainte de culcare.

Măceşe

Ceaiul de măceşe are efect tonic, vitaminizant şi întăreşte sistemul imunitar, fiind bogat în vitamina C. Pentru a o prepara, ai nevoie de 2 linguri de măceşe zdrobite şi fierte în jumătate de litru de apă sau din 1-2 linguriţe de fructe uscate la 250 ml apă clocotită.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Lupsa | 01 March 2017, 13:40
Oferta convenabila pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii:[email protected]
Adauga un comentariu »