Remedii naturiste / Problemele tale »

Remedii naturiste pentru vindecarea herpesului

Autor: Cristina Popescu | 03 June, 13:30 | 1 comentariu

Ţi se întâmplă frecvent să îţi iasă herpes pe buze în cele mai nepotrivite momente? Dacă răspunsul este afirmativ, află că, pe lângă medicamentele obişnuite, natura te ajută să scapi de această neplăcută afecțiune simplu și rapid.


Herpesul este cauzat de virusul Herpes Simplex. Există două tipuri de virus: unul care determină apariţia leziunilor de la nivelul gurii şi unul care produce herpesul genital.

Herpesul de la nivelul buzelor debutează cu o băşicuţă, care se măreşte, devine roşiatică şi dureroasă, iar după 24 de ore dă naştere unui mic mănunchi de băşicuţe gălbui.

După trei zile, aceste băşici se sparg şi formează o crustă, care dispare după 10 zile, fără să lase nicio urmă pe piele. Odată contractat, virusul herpetic rămâne în organism şi poate fi activat de diverși factori: febră, infecții, stres, arsuri provocate de soare sau alergii alimentare.

Greșeli în tratarea herpesului

Totuși, multe persoane fac greșeala de a aplica machiaj direct pe rană, astfel încât aceasta să nu fie vizibilă, fără să știe însă că nu fac decât să întârzie vindecarea herpesului.

În schimb, este recomandat să acoperi herpesul cu un strat de vaselină pentru a proteja rana împotriva bacteriilor și pentru accelerarea procesului de vindecare. Aplică, de asemenea, un strat de cremă cu protecție solară de îndată ce ieși afară.

În cazul în care afară bate vântul aplică o cremă intens hidratantă pentru a preveni extinderea herpesului. Totodată, poți apela cu încredere la câteva remedii naturiste, care grăbesc vindecarea herpesului:

Remedii naturiste pentru vindecarea herpesului: ceaiul negru

Dacă leziunea a apărut deja, aplică un pliculeț de ceai negru (înumai în prealabil în apă călduță) direct pe rană și masează locul vreme de câteva minute. Acest remediu atenuează durerea și ajută la curățarea rănii.

Remedii naturiste pentru vindecarea herpesului: usturoi

Un alt remediu care şi-a dovedit eficienţa în tratarea herpesului este usturoiul. Datorită proprietăţilor sale antioxidante, usturoiul este recomandat chiar după apariţia primelor erupţii.

Căţelul de usturoi se taie în două şi se presează pe zona afectată, pentru ca substanţele active să-şi facă efectul în cel mai scurt timp.

Chiar dacă usturimea se accentuează, este bine să nu îndepărtezi usturoiul. Se poate aplica un căţel de usturoi de trei ori pe zi, ultima aplicare fiind recomandată înainte de culcare.

Remedii naturiste pentru vindecarea herpesului: lapte

Laptele conține lizină, un aminoacid esențial pe care corpul nu îl poate produce singur. Astfel, înmoaie o dischetă demachiantă igienică în lapte și aplică direct pe herpes, încă de la apariția primelor simptome.  

Administrată la începutul erupției herpetice, lizina contribuie la oprirea din evoluție a leziunilor produse de aceasta. Acest efect benefic se datorează rolului antiviral al acestei substanțe. Mai mult, lizina blochează activitatea arginei din organism, care ajută la replicarea virusului herpetic.

Remedii naturiste pentru vindecarea herpesului: pulpă de roșie și aloe vera

Pentru curățarea zilnică a rănii, se recomandă masarea locului cu pulpa unei roșii timp de câteva minute, după care se aplică suc de aloe vera. Aloe vera conține substanțe extrem de sănătoase pentru piele, care vor grăbi vindecarea herpesului.

Remedii naturiste pentru vindecarea herpesului: miere și oțet de mere

Mierea și oțetul de mere au puternice proprietăți antibacteriene care ajută la vindecarea herpesului. Amestecă, așadar, o linguriță de miere și una de oțet de mere până ce se formează o pastă și aplică direct pe locul afectat.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Calin | 02 April 2015, 18:39

Dacă vei începe să cultivi gânduri de prosperitate, imaginându-ți că ești un om foarte bogat înconjurat de un ocean de energie mentală și înotând într-o mare a abundenței, corpul și mintea ta vor intra instantaneu pe vibrația prosperității, iar tu vei începe să atragi literalmente, la fel ca un magnet, tot ceea ce îți e necesar pentru a deveni bogat. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »