Sanatatea ta / Tratamente »

Remedii naturiste pentru unghii îngălbenite

Autor: A.C. | 11 February, 11:35 | 0 comentarii

Unghiile tale încep să se îngălbenească din cauza folosirii excesive a ojei . De aceea, ne-am gândit să-ți oferim câteva trucuri care te ajută să scapi de probleme.


Lămâie - Freacă-ți unghiile cu o jumătate de lămâie. Aceasta este un agent excelent de albire.

Bicarbonat de sodiu - Amestecă-l cu ulei de măsline și ține-ți unghiile în el pentru a le întări și albi.

Pastă de dinți cu efect de albire - Dacă aplici o cantitate mică pe unghii, 10-15 minute pe zi, vei vedea o îmbunătățire uriașă.

Ulei de arbore de ceai - Trebuie să îl aplici regulat pe unghii pentru a preveni infecțiile.

Oja în exces sensibilizează unghiile

Lacurile de unghii, pe cât de arătoase, pe atât de dăunătoare pot fi pentru unghiile tale și asta din cauza conţinutului de chimicale menite să faciliteze aplicarea, uscarea și rezistența lor în timp. Ele pot afecta structura unghiei, favorizând sensibilizarea ei, adică predispoziţia către exfoliere şi rupere.

Îngălbenirea unghiilor este, de obicei, primul semnal că un produs a fost ținut pe unghii prea mult timp sau că nu ai lăsat unghia să „respire“ suficient. Fă pauze de 1-2 săptâmâni între aplicări, mai ales în sezonul rece, pentru a reduce îngălbenirea unghiei.

Ulterior, aplică nuanțe deschise de oje, care să nu afecteze și mai mult integritatea acesteia. Este indicat ca înainte de aplicarea propriu-zisă, să folosești o bază, un lac protector.

Dacă obișnuiești să te dai cu ojă, folosește cât mai des tratamente de casă: ulei de măsline, de argan, vitamina E uleioasă. Iar pentru depigmentare, poți încerca și zeama de lămâie, pe care o aplici direct pe unghii.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »