Remedii naturiste / Problemele tale »

Remedii naturiste pentru calmarea durerilor de dinți

Autor: Cristina Popescu | 22 October, 11:35 | 1 comentariu

Durerile dentare trădează problemele și afecțiunile de la nivelul gingiei, apariția unor carii sau prezența unei infecții la rădăcina unui dinte, afecțiuni grave care presupun un consult la medicul specialist în cea mai scurtă perioadă de timp.


Totuși, durerile de dinți pot apărea spontan și nu întotdeauna poți obține o programare imediată la medicul stomatolog, astfel încât va trebui să mai aștepți. Dacă te confrunți cu o astfel de situație, trebuie să știi că există remedii naturiste pentru calmarea durerilor de dinți, pe care le poți prepara cu ingrediente din propria bucătărie. Iată câteva!

O bună igienă bucală

Pentru a avea dinți sănătoși, este esențial să efectuezi un periaj dentar corect de cel puțin două ori pe zi și să utilizezi ața dentară, mai ales după masă, dar și apa de gură, care are proprietăți speciale pentru nevoile danturii tale.

Astfel, vei preveni acumularea de bacterii și resturi de mâncare între dinți, gingii și pe limbă care, de multe ori, reprezintă cauza durerilor.

Pătrunjelul

Această plantă conține compuși antiinflamatori care reduc impactul tulburărilor în zona dureroasă, în special în cazul inflamației.

Cum se procedează: Se iau câteva frunze proaspete de pătrunjel și se mestecă în mai multe reprize pe zi. Acest remediu va atenua durerea și îți va împrospăta respirația.

Sarea

Sarea dispune de proprietăți antiseptice capabile să calmeze durerea cauzată de un abces sau de o infecție derivată din descompunerea alimentelor între dinți.

Cum se procedează: Se diluează o linguriță de sare într-un pahar de apă și se folosește acest amestec ca gargară după fiecare masă.

Usturoiul

Usturoiul are proprietățile unui antibiotic și efecte antiseptice, fiind astfel unul dintre cele mai eficiente remedii pentru calmarea durerilor de dinți.

Cum se procedează: Se zdrobesc 2-3 căței de usturoi, iar sucul obținut se aplică direct pe locul dureros masând locul, dacă este posibil.

Cuișoarele

Acest condiment conține un compus numit eugenol, care funcționează ca un sedativ excelent în calmarea durerilor.

Cum se procedează: Pune câteva cuişoare în gură, lasă-le să se îmbibe puţin până când se înmoaie, strânge puţin între molarii nedureroşi pentru a elibera uleiurile din ele şi apoi ţine-le pe dintele dureros maximum 30 de minute. De asemenea, poți adăuga câteva cuișoare și în apa de gură.

Ghimbir și ardei iute

Poţi face o pastă din pudră de ghimbir cu ardei iute. Se amestecă ingredientele, se adaugă câteva picături de apă pentru a se forma o pastă şi se aplică pe dintele dureros cu ajutorul unui beţişor de ureche sau cu o bucată mică de vată îmbibată în soluţia respectivă.

* Acest amestec poate irita gingiile, aşa că trebuie să fii atent să aplici soluţia doar pe dinte!

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Nicu | 22 October 2015, 13:16
Stai zilnic 2-3 ore pe net? N-ai vrea ca în timpul acesta să câștigi și ceva bani? Cum? Simplu! Intră echipa noastră și te instruim gratuit, prin email. Fii curajos! Nu este necesară experiența, ai nevoie doar de ambiție, dorință și perseverență. Plata câștigurilor realizate este garantată prin contract legal de comision. Pentru informații suplimentare trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »