Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Remedii naturiste din frunze și flori de liliac

Autor: Cristina Popescu | 08 May, 15:05 | 6 comentarii

Liliacul este un arbust originar din Asia Mică, foarte apreciat pentru florile sale minunate și parfumate. Liliacul are și numeroase puteri vindecătoare, fiind un remediu naturist excelent pentru sănătate și frumusețe.


În scop terapeutic, de la liliac se folosesc scoarța tulpinii, frunzele și florile, fiecare dintre ele având perioade diferite de recoltare și tehnici diferite de uscare.

Astfel, frunzele și florile de liliac au efecte tonice, astringente și revulsive și pot alina mai multe suferințe interne: boli reumatice, hepatice, respiratorii, digestive, dar și diabetul.

Remedii naturiste din frunze și flori de liliac: arsuri

Frunzele de liliac sunt un remediu excelent în cazul arsurilor de tot felul. Pentru tratament, frunzele de liliac se fierb până când apa capătă o culoare foarte închisă.

Se lasă infuzia la răcit, iar când este doar călduţă se aplică pe locul afectat de arsură. Se fixează cu un pansament steril şi se ţine timp de 24 de ore. Pansamentul nu trebuie lăsat să se usuce, deoarece va agrava rana.

Pansamentul trebuie umezit tot timpul cu apa în care au fiert frunzele. După 24 de ore se va scoate pansamentul, care înlătură şi primul strat de impurităţi, şi arsura, lăsând locul curat şi sterilizat. În final, pielea va rămâne catifelată şi elastică, fără nicio urmă de arsură.

Remedii naturiste din frunze și flori de liliac: insomnie

Se administrează câte trei căni de ceai pe zi, îndulcit cu miere. Un ceai mai puternic în combaterea insomniei se obține dacă la prepararea infuziei adăugăm și o linguriță de flori de lavandă.

Remedii naturiste din frunze și flori de liliac: respirație urât mirositoare

Se clătește gura cu infuzie de flori de liliac (1 lingură de plantă la 300 ml de apă clcootită) după fiecare masă și seara, înainte de culcare.

Remedii naturiste din frunze și flori de liliac: curățarea tenului

Cu frunze de liliac fierte în lapte dulce se pot face spălături pe faţă, pentru curăţarea unui ten cu pete. În cazul unui ten înroşit, ars sau pistruiat, florile de liliac strivite şi înmuiate în apă călduţă îl vor calma, înviora şi îi vor conferi supleţe.

Remedii naturiste din frunze și flori de liliac: afecțiuni reumatice

Se masează seara locurile dureroase cu ulei terapeutic din flori de liliac. Un remediu mai eficient se obține dacă atunci când preparăm uleiul terapeutic adăugăm și 2 lingurițe de rozmarin.

Mod de preparare al uleiului terapeutic: 10 grame de flori de liliac uscate se fierb împreună cu 100 de mililitri de ulei de floarea-soarelui câteva minute, pe baie de abur, apoi se toarnă amestecul într-un recipient de sticlă, care se acoperă și se depozitează într-un loc uscat și ferit de umezeală. Se lasă în repaus timp de 2 zile, după care se filtrează.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Stefan | 18 March 2015, 17:05
Te-ai saturat sa depinzi de altii?Ai vrea sa devii propriul tau stapan?
Acum ai sansa.Ramai la locul de munca pana demarezi afacerea si apoi vei vedea
ca nu mai merita stresul si timpul pierdut. Se lucreaza de acasa aprox 3 ore pe zi.
Nu este necesara experienta.Cu cunostinte minime PC,si o instruire gratuita oferita
sub forma unor lectii prin mail, o sa incepi sa lucrezi doar pentru tine.Trimite textul
“INFO” la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Dinu Mihaela | 19 March 2015, 09:51
Munca la domiciliu!Caut operator calculator pentru publicare anunturi,instruirea se face in baza unor lectii pe email,detalii la:d
[email protected]
3 Postat de: Rodica | 09 May 2015, 16:05
Tu trebuie să îţi cultivi o atitudine de aşteptare pozitivă, indiferent de cursul evenimentelor din lumea exterioară sau de opiniile celorlalţi oameni. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
4 Postat de: Vasile | 10 May 2015, 08:56

Atât timp cât vei continua să susţii în mintea ta imaginea schimbărilor pozitive pe care ţi le doreşti, acestea vor continua să se petreacă în viaţa ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel national. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul “sunt interesat” la adresa de email [email protected]
5 Postat de: Stefan | 10 May 2015, 11:21
Stop! Oferta de lucru pentru voi se afla aici! Veti gasi mereu oferta noastra! Opriti-va acum si incepeti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »