Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Remedii naturale care te ajută să combați alergiile

Autor: Simona Stănoi | 05 March, 12:30 | 0 comentarii

Deoarece primăvara este sezonul alergiilor, pentru a evita simpomele specifice – strănut, iritații, înroșirea ochilor, umflarea feței, învață cum să le combați cu ajutorul leacurilor naturale.


1. Ginkgo biloba

Datorită conținutului ridicat de flavonoide și de antioxidanți, Ginkgo biloba este folosită pentru a combate alergiile. Grație unei componente regăsită în plantă numită quercitină, aceasta blochează producția de histamină - substanță cu rol important în apariția proceselor alergice. Se recomandă suplimentele alimentare cu Ginkgo Biloba, sub formă de comprimate-  până la 200 mg de zi, cu mențiunea că planta poate provoca erupții cutanate la persoanele mai sensibile. De aceea, este indicat să consulți un fitoterapeut înainte de a începe tratamentul.

2. Ulei de eucalipt

Deoarece are proprietăți antimicrobiene, uleiul de eucalipt este recomandat pentru combaterea mai multor tipuri de alergii. Acesta poate fi folosit în inhalații (pune 2-3 picături de ulei de eucalipt într-un vas cu apă fierbinte, așază-te deasupra lui și acoperă capul cu un prosop, inhalând pentru câteva minute). De asemenea, îl poți folosi și extern, combinat cu ulei de cocos, masând zona pieptului sau spatele urechilor.

3. Coacăz negru

Grație proprietăților sale calmante, antiinflamatoare și antialergice, infuzia cu ceai negru este de ajutor în cazul alergiilor de sezon. Conținutul ridicat de antociani, polifenoli și acid gama linoleic ajută la reducere inflamațiilor. Aceasta se prepară dintr-o lingură de frunze sau fructe de coacăz negru la o cană de apă clocotită. Se strecoară după 10 minute și se beau 2-3 căni zilnic.

4. Oțet de mere

Unul dintre cele mai vechi remedii împotriva alergiilor, oțetul de mere poate fi folosit atât intern, cât și extern. Bea de 3 ori pe zi  un amestec dintr-o lingură de oțet de mere diluat într-o candă cu apă. Dacă ți-au apărut iritații pe piele, aplică amestecul pe zonele afectate cu ajutorul unui tifon sau tampon de vată.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »